Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Πυρηνελαιουργεία Ναύπλιο

Αυστηροί έλεγχοι σε πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία

“Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, σε πυρηνελαιουργεία αλλά και σε ελαιοτριβεία, τα οποία -αν και επιδοτήθηκαν κι έγιναν διφασικά-, επέστρεψαν στην τριφασική επεξεργασία του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον. Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο της σχετικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε.

“Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι κάλεσε τους υπηρεσιακούς φορείς, αλλά και τα πολιτικά στελέχη “να αναζητήσουν όλους τους τρόπους συγκέντρωσης στοιχείων -πολλοί, από τους οποίους ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη-, προκειμένου να γίνεται έλεγχος των μονάδων και της σύμφωνα με τον νόμο λειτουργίας τους, ώστε να μην επηρεάζεται η δημόσια υγεία ούτε να υποβαθμίζεται το περιβάλλον”.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας, “δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σήμερα”, προσθέτοντας παράλληλα ότι και “τα ελαιοτριβεία που είναι συνυπεύθυνα θα ελέγχονται συνεχώς, ιδιαίτερα όσα έχουν επιδοτηθεί να γίνουν διφασικά και επιστρέφουν στην τριφασική επεξεργασια του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον”.

Στη σύσκεψη μετείχαν, οντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Διευθυντές Ανάπτυξης Αρκαδίας Γιάννης Παναγιωτούρος και Μεσσηνίας Μιχάλης Μανωλέας, καθώς οι προϊστάμενοι του Τμήματος Περιβάλλοντος Μεσσηνίας Δημήτρης Μπεσσής και Αρκαδίας Παναγιώτης Μαντζουράνης.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.