Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Τρένο Πάτρα

Αθήνα - Πάτρα σε 1 ώρα και 40 λεπτά με το τραίνο

Υπογειοποίηση σε μήκος 5,16 χλμ. και αλλαγές στον προαστιακό επί της μετρικής γραμμής. Δια στόματος υπουργού το σχέδιο για την επέκταση του σιδηροδρόμου.

Το σχέδιο για την επέκταση του σιδηροδρόμου που θα φέρει πιο... κοντά Αθήνα και Πάτρα, παρουσίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέδριο που έλαβε χώρα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο σύγχρονος σιδηρόδρομος θα ενταχθεί στον πυκνό αστικό ιστό της πόλης υπογειοποιημένος σε μήκος 5,16 χλμ. απελευθερώνοντας έκταση 70 στρεμμάτων στην οποία και θα γίνει ανάπλαση προκειμένου να αποδοθεί ξανά στους πολίτες. Η υπογειοποίηση θα ξεκινά πριν την οδό Κανελλοπούλου και η άνοδός της θα γίνει στην περιοχή της ακτής Δυμαίων. Άλλα 1,7 χιλιόμετρα περίπου είναι αθροιστικά οι ράμπες ανόδου και καθόδου.

Τα επιφανειακά τμήματα, συνολικά θα αθροίζουν περίπου 3,8 χιλιόμετρα, εκτός πυκνής αστικής δόμησης.

Ο Προαστιακός θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, καθώς διατηρούνται και οι 8 υφιστάμενες στάσεις στο μήκος του έργου και 6 από αυτές μετατρέπονται σε υπόγειες, ενώ παράλληλα προστίθεται και μια επιπλέον στάση στο νέο Λιμάνι. Ομοίως διατηρείται και η διασύνδεση με τον Πύργο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι καταργούνται όλες οι επικίνδυνες υφιστάμενες ισόπεδες διαβάσεις και αντικαθίστανται από ανισόπεδες διαβάσεις οχημάτων και δέκα πεζογέφυρες, για απόλυτη ασφάλεια.

Η υπερταχεία θα κάνει από την Αθήνα έως το νέο λιμάνι της Πάτρας 1 ώρα και 40 λεπτά, όπως ανέφερε ο Υπουργός.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.