Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Ασπίδα Τατούλη για ΑΜΕΑ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Απόλυτη η θέση μας υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των Αμεα όπως όλων των Ελλήνων πολιτών»
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 4 Φεβ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε μία συντονισμένη συνεργασία για να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους ΑΜΕΑ οι αναγκαίες δομές, που δεν πρέπει να ανήκουν σε άλλον έξω από τα συλλογικά στους όργανα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Αμεα Πελοποννήσου την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2013 που δημιουργήθηκε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Αμεα Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη,  η Περιφέρεια ήταν ο μόνος θεσμικός φορέας που υποστήριξε ενεργά τη λειτουργία της και τις δράσεις της.

Υποστήριξε τόσο τη διοικητική και τεχνική της λειτουργία, όσο και τη διαδικασία πιστοποίησής της για να έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επίσης από το 2013 μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία και η συνεργασία μαζί της κορυφώθηκε με τη διοργάνωση του πρώτου διεθνούς συνεδρίου για τα θέματα Αμέα στην Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2018.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η λογική της ιεραποστολής στο θέμα του αναπηρικού κινήματος» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόταξε την ευθύνη της πολιτείας να σεβαστεί τα δικαιώματα των Αμεα ως δικαιώματα Ελλήνων πολιτών. «Δεν ζητάτε την επιείκεια κανενός. Είμαστε όλοι εδώ συνειδητοποιημένοι να αναλάβουμε την ευθύνη των υποχρεώσεών μας να παρέχουμε τα ίδια δικαιώματα στα Αμεα που παρέχονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Εδώ και πολλές δεκαετίες έχετε δώσει μάχες, έχετε δώσει αγώνες. Ξέρετε πολύ καλά ότι το ελληνικό αναπηρικό κίνημα πρωτοστατεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ότι αφορά τις πολιτικές» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε «δεν είναι μια διαδικασία που απλώς υπάρχετε για να διεκδικείτε κάτι. Υπάρχετε συντονισμένοι για παρεμβαίνετε εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις με συντονισμένο τρόπο. Να διεκδικήσετε από την πολιτεία και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς αυτά που είναι υποχρέωσή τους να εξασφαλίσουν. Κυρίως όμως για να ζητήσετε ως Έλληνες πολίτες το σεβασμό των δικαιωμάτων σας που απορρέουν από το Σύνταγμα και την αποδοχή των Ευρωπαϊκών οδηγιών για τα θέματα αυτά».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.