Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιατί εκτινάχθηκαν τα ενοίκια στο Ναύπλιο

Άσβεστος ο έρωτας των Ελλήνων ταξιδιωτών με το Ναύπλιο

Η μόνη πόλη της Πελοποννήσου που κρατά τα προσχήματα στον εγχώριο τουρισμό.

Σταθερά στην 3η θέση των δημοφιλών προορισμών για Ελληνες ταξιδιώτες παραμένει το Ναύπλιο, πίσω από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι και η μόνη πόλη της Πελοποννήσου που βρίσκεται φέτος στην δεκάδα, καθώς η Καλαμάτα έκανε βουτιά από την 10η θέση που ήταν πέρσι, στην 22η.

Από την άλλη οι Ευρωπαίοι δεν φαίνεται να γνωρίζουν και πολλά για την Πελοπόννησο, ή απλά δεν την προτιμούν, καθώς κανένας προορισμός της Πελοποννήσου δεν βρίσκεται μέσα στην πρώτη 18άδα των δημοφιλών προορισμών της βρετανικής, της γερμανικής και της ιταλικής αγοράς.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία υπάρχουν στη μηνιαία έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με αυτά, οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο δεκάμηνο του 2019 άγγιξαν τα 20,5 εκατομμύρια (αύξηση 3,5% σε σχέση με πέρσι). Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αφίχθησαν 152.302 επιβάτες διεθνών πτήσεων (αύξηση 21,4%).

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο εννιάμηνο διαμορφώθηκαν στα 16,088 δισ. ευρώ, από 14,112 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ακριβά τα ξενοδοχεία στη Πελοπόννησο

Η υψηλότερη τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων εκτιμήθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 208 ευρώ, ενώ ακολούθησαν η Πελοπόννησος με 203 ευρώ και η Κεντρική Μακεδονία με 185 ευρώ. Στην Κρήτη η τιμή εκτιμήθηκε στα 166 ευρώ, στα Ιόνια Νησιά στα 153 ευρώ και στην Ηπειρο στα 146 ευρώ. Στην Κεντρική Ελλάδα η τιμή ανήλθε στα 132 ευρώ και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα 123 ευρώ. Τέλος, στις Σποράδες η τιμή εκτιμήθηκε στα 111 ευρώ - ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στην Δυτική Μακεδονία με 109 ευρώ.

Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 137 ευρώ και ακολούθησαν οι Σποράδες και η Πελοπόννησος με 102 ευρώ αντίστοιχα. Στα Ιόνια Νησιά η τιμή εκτιμήθηκε στα 96 ευρώ, στην Κρήτη και στην Ηπειρο στα 95 ευρώ αντίστοιχα και στην Κεντρική Ελλάδα στα 91 ευρώ. Τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία η τιμή καταγράφεται στα 90 ευρώ, στην Δυτική Μακεδονία στα 89 ευρώ - ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφετι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 78 ευρώ.

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Ηπειρο με 77 ευρώ και ακολούθησαν το Νότιο Αιγαίο με 76 ευρώ και η Κεντρική Ελλάδα με 74 ευρώ. Στη Δυτική Μακεδονία η τιμή εκτιμήθηκε στα 72 ευρώ, στην Πελοπόννησο στα 69 ευρώ, στην Κεντρική Μακεδονία στα 68 ευρώ και στην Κρήτη στα 65 ευρώ. Χαμηλότερες ήταν οι τιμές στους υπόλοιπους προορισμούς, κάτω από 60 ευρώ, με την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα Ιόνια Νησιά στα 57 ευρώ. Τέλος, η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στις Σποράδες με 45 ευρώ.

Στα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε στο Νότιο Αιγαίο με 59 ευρώ. Η αντίστοιχη τιμή είναι στην Πελοπόννησο 57 ευρώ και στην Κεντρική Μακεδονία 53 ευρώ. Στα 50 ευρώ εκτιμήθηκε η τιμή στην Κεντρική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στη Δυτική Μακεδονία. Η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκε στις Σποράδες με 40 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της ελληνικής και διεθνούς αγοράς:

Πίνακας

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.