home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Άρση lockdown: Τα κόλπα με το sms για να γίνει το δίωρο για ψώνια απεριόριστο

Πριν καλά-καλά ανοίξουν τα καταστήματα μετά από lockdown δύο και πλέον μηνών και αφού αποφασίστηκε αυτό να γίνει με αυστηρούς κανόνες, παραμονής στην αγορά μόνο για δύο ώρες από τη στιγμή που θα σταλεί το SMS, οι “πολυμήχανοι” βρήκαν το παράθυρο για να επεκτείνουν επ’ αόριστον το χρόνο!

Το κόλπο είναι απλό:  περιλαμβάνει το σβήσιμο του SMS από το κινητό του και ήδη στην κυβέρνηση εντόπισαν το ζήτημα και καλούν τους πολίτες να μην σβήνουν το SMS για να κερδίσουν επιπλέον χρόνο.

Ειδικότερα, να μην σβήνουν τα SMS στο 13033, προκειμένου από Δευτέρα που ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, να παραμένουν στην αγορά και πέραν του επιτρεπόμενου ορίου των 2 ωρών, συμβούλεψε τους πολίτες ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας της αγοράς, επεσήμανε ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να δείξουμε την καλή πλευρά του εαυτού μας για να υπάρξει εμπιστοσύνη.

Σημείωσε δε, ότι κάθε φορά που ένα sms θα σβήνεται, θα χάνεται και μια θέση εργασίας στο λιανεμπόριο.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν την προσήκουσα αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουν να μην συνωστιστούν όλοι μαζί στα καταστήματα από Δευτέρα.

Επίσης, διευκρίνισε τον λόγο που τελικά απορρίφθηκαν οι μέθοδοι του click in shop και click away, όπως αρχικά εξετάζονταν, αναφέροντας ότι έγινε προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εξηγώντας ότι και οι καιρικές συνθήκες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση.

Καμπανάκι από Γώγο

Την ίδια στιγμή ο ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος τονίζει ότι «το «Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση».

«Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα, προειδοποίησε ο κ. Γώγος.  Αν περάσουμε το στάδιο με αυστηρή των απλών μέτρων προστασίας.  «Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού» προειδοποίησε. Από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η εισήγηση της επιτροπής ήταν ένα επόμενο μέτρο και η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία και τα υπόλοιπα. «Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» εξήγησε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button