Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Το άριστο ελαιόλαδο της Πελοποννήσου

3η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Aristoil.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 4 Μάιος. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στη Λάρνακα της Κύπρου πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Απριλίου η 3η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Aristoil (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Κροατία). Εκεί συμμετείχε η ομάδα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με εκπροσώπους τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Αθανάσιο Γκίκα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αποστόλη Γκούνη και την Υπεύθυνη συντονισμού Φυσικού αντικειμένου κα. Κωνσταντίνα Μητροπούλου.

Στην συνάντηση παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος από όλους τους εταίρους, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που ανέκυψαν και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής τους. Η συντονίστρια εταιρεία Εύξεινη Πόλη καθοδήγησε τους εταίρους από όλες τις χώρες σε θέματα διαχείρισης του προγράμματος και περιέγραψε τις επόμενες δράσεις που θα γίνουν στα πλαίσια προώθησής του.

Προγράμμα Aristoil

Προγράμμα Aristoil

Ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Προκόπης Μαγιάτης εκ μέρους της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εταίρος, παρουσίασε τα μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά αποτελέσματα των ελαιολάδων που στάλθηκαν για ανάλυση κατά την ελαιοπαραγωγική περίοδο 2017-2018. Συγκεκριμένα, ελαιόλαδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου  που στάλθηκαν για ανάλυση μέσω του προγράμματος, βρίσκονταν εντός των ορίων του ισχυρισμού υγείας, όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012, σε ποσοστό που άγγιζε το 74% των δειγμάτων. 

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν από τους εταίρους, επόμενες δράσεις σχετικά με την εκπαίδευση στα μέλη του προγράμματος Aristoil, με την δημιουργία ομάδας παραγωγών υγειοπροστατευτικού ελαιολάδου, με την μεταφορά τεχνογνωσίας προς όλους τους ενδιαφερόμενους  και τέλος, με την δημιουργία κέντρων πιστοποίησης του υγειοπροστατευτικού ελαιολάδου σε Ελλάδα και Ισπανία.

Προγράμμα Aristoil

Προγράμμα Aristoil

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της πρώτης ημέρας, έγινε ξενάγηση όλων των εταίρων του προγράμματος σε δύο πρότυπους ελαιώνες υπέρπυκνης φύτευσης στον Δήμο Αθηένου, την οποία ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο  Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά στο Δημαρχείο του Δήμου.

Διαρκής στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξής της. Αυτόν τον στόχο επιτελεί και η συμμετοχή της στο πρόγραμμα Aristoil που σκοπό έχει την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου της ποιότητας του ελαιολάδου σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες στην ανθρώπινη υγεία. Μέσω αυτού θα επιτευχθεί η ενίσχυση της τιμής του ελαιολάδου και κατ’ επέκταση και την ενίσχυση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.

 

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.