Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχαία Ολυμπία

Αρχαία Ολυμπία στην «Κοιλάδα των Θεών»

Το μέρος που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ένας all time classic προορισμός. Δραστηριότητες στον Αλφειό ποταμό, κοντινές παραλίες και ιαματικά λουτρά.

Η Αρχαία Ολυμπία στην «Κοιλάδα των Θεών» είναι από τους πλέον δημοφιλείς Ελληνικούς προορισμούς, γνωστότατη στα πέρατα του κόσμου, αφού εδώ γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας βρίσκεται το χωριό Αρχαία Ολυμπία, στους πρόποδες του βουνού, μέσα στην κοιλάδα όπου ρέει ο Αλφειός ποταμός.

Αρχαία Ολυμπία

 

Αρχαία Ολυμπία

 

Διαθέτει ξενοδοχειακές υποδομές υψηλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια, και εστιατόρια με καλό φαγητό, που λειτουργούν όλο τον χρόνο.

Το Μουσείο της Ολυμπίας είναι μοναδικό. Φιλοξενεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα όπως το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλους καθώς και άλλα θαυμάσια αγάλματα, αλλά και το γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός.

 

Αρχαία Ολυμπία

 

Αρχαία Ολυμπία

 

Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία μπορείτε να επισκεφθείτε το Κατάκολο, το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το Ναό της θεάς Αφροδίτης.

Επισκεφθείτε ακόμα τα Ιαματικά λουτρά Καϊάφα, τον Αλφειό ποταμό και τις παραλίες της περιοχής που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως η δημοφιλής Κουρούτα, η «Μύκονος της Πελοποννήσου», όπως την αποκαλουν.

Λίμνη Καϊάφα

 

Ολυμπία Ηλεία

 

Στην  περιοχή μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και εναλλακτικό τουρισμό με δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία, ράφτινγκ, καγιάκ κλπ.

Η Αρχαία Ολυμπία απέχει 23 χιλιόμετρα από τον Πύργο.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.