Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

Αργυροτσικνιάς: Ένα κοσμοπολίτικο πτηνό σε στυλάτες στιγμές στο Ναύπλιο (Pics)

Εντυπωσιακός επισκέπτης στον βάλτο.

Ο Αργυροτσικνιάς είναι κοσμοπολιτικό καλοβατικό πτηνό της οικογενείας των Ερωδιιδών, που συχνάζει και στον ελλαδικό χώρο, φυσικά και στο Ναύπλιο. Τους ερωδιούς μπορεί να τους δει κανείς στους υγροτόπους ή στα χωράφια και ιδιαίτερα τους ορυζώνες γύρω από αυτούς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Οι περισσότεροι έρχονται την άνοιξη για να φωλιάσουν και το φθινόπωρο ξαναφεύγουν προς την Αφρική.

Αργυροτσικνιάδες που έχουν έρθει για να διαχειμάσουν στον Υγροβιότοπο Νέας Κίου - Ναυπλίου πόζαραν χθες στον φακό του Θάνου Κομνηνού.

Δείτε παρακάτω τις στυλάτες πόζες του εντυπωσιακού πουλιού στον βάλτο.

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Αργυροτσικνιάς στο Ναύπλιο

 

Ο Αργυροτσικνιάς

Είναι μεγαλόσωμος, κατάλευκος ερωδιός με κίτρινο μακρύ ράμφος. Μοιάζει πολύ με τον Λευκοτσικνιά μόνο που διαφέρει από αυτόν στο μέγεθος του σώματος και στο χρώμα του ράμφους και των δακτύλων.

Μήκος σώματος: 85 – 102 εκατοστά, άνοιγμα φτερούγων: 140-170 εκατοστά. Έχει αναλογικά μακρύ και λεπτό λαιμό, κίτρινο ράμφος, λίγο μαύρο στο άκρο το καλοκαίρι. Πόδια και δάκτυλα μαυροπράσινα.

Οι περίοδοι μετανάστευσής του είναι από μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τέλη Απριλίου (κύρια μετανάστευση: το μήνα Μάρτιο), καθώς και από αρχές Ιουλίου μέχρι, περίπου, μέσα Νοεμβρίου (κυρίως : μέσα Σεπτεμβρίου - μέσα Νοεμβρίου). Η περίοδος κατά την οποία γεννάει τα αυγά του είναι από αρχές Απριλίου μέχρι μέσα Ιουνίου (κυρίως: μέσα Απριλίου - τέλη Μαΐου) ενώ παρατηρούνται νεοσσοί από αρχές Μαΐου μέχρι μέσα Αυγούστου (κυρίως: μέσα Μαΐου - μέσα Ιουλίου).

Είναι κοσμοπολίτικο είδος. Ωστόσο, παντού είναι ολιγάριθμο. Κατά την υγρή περίοδο τρέφεται κυρίως με ψάρια και υδρόβια έντομα ενώ κατά την ξηρή κυρίως με μικρά θηλαστικά, έντομα και, σε λιγότερη κλίμακα, σαύρες, μαλάκια, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και με μικρά πουλιά.

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.