Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άργος, η αρχαιότερη πόλη

Άργος: Ταξίδι στην αρχαιότερη διαρκώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις αρχαία από κάτω.

Το Άργος είναι η αρχαιότερη διαρκώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης, γνωστή από τα Ομηρικά χρόνια και έχοντας καταγράψει μια ιδιαίτερα πλούσια και σημαντικά ιστορία στους αιώνες. Λέγεται ότι στο Άργος όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις αρχαία από κάτω. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Είναι μία πόλη γεμάτη πλούσια ιστορία στην οποία σώζονται σημαντικότατα αρχαιολογικά ευρήματα. Περιπλανηθείτε στο μοναδικό Αρχαίο Θέατρο που είναι σκαλισμένο σε βράχο, στην Αρχαία Αγορά, στα Ρωμαϊκά Λουτρά, στο Αρχαίο Ωδείο.

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη

 

Άγιος Πέτρος Άργος
Κεντρική Πλατεία - Άγιος Πέτρος

 

Επισκεφθείτε ακόμα το Κάστρο της Λάρισας που ήταν η Ακρόπολη του Αρχαίου Άργους. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσετε την μαγευτική θέα προς τον Αργολικό κάμπο. Θα ήταν παράλειψη να μην ανεβείτε στον λόφο της Ασπίδας και στην Παναγία την Κατακεκρυμμένη απέναντι από το κάστρο.

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο με σημαντικά ευρήματα στο οποίο όμως εκτελούνται εργασίες καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης. Λίγο παραδίπλα, στους στρατώνες Καποδίστρια βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας το οποίο είναι επισκέψιμο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη
Στρατώνες Καποδίστρια

 

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη
Παναγία Κατακεκρυμμένη / Πορτοκαλούσα

 

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη
Κάστρο της Λάρισας

 

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα νεοκλασικά κτίρια όπως το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το σπίτι του Τρικούπη, αλλά και τον Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ο οποίος είναι ο πολιούχος της πόλης.

Σήμερα το Άργος είναι η πιο μεγάλη πόλη του νομού Αργολίδας και συγκεντρώνει το εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον, ενώ το ιστορικό του κέντρο έχει αναπλαστεί και ενοποιηθεί, προσφέροντας έναν χορταστικό περίπατο στον επισκέπτη.

Η πόλη διαθέτει ξενοδοχεία για την διαμονή σας, ενώ θα βρείτε φαγητό στις ταβέρνες και τα ουζερί.

Για πολλούς αποτελεί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, προορισμό πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τόσο για τις παραστάσεις που δίνονται στο Αρχαίο Θέατρο, όσο και για το πλήθος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται.

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη
Παράσταση στο Αρχαίο θέατρο Άργους

 

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη

 

Πλατεία Άργους

 

Το Άργος φημίζεται ακόμα για τα εσπεριδοειδή του. Μην παραλείψετε να περιπλανηθείτε στους πορτοκαλεώνες στον απέραντο Αργολικό κάμπο και φυσικά να δοκιμάσετε τα μοναδικά πορτοκάλια του Άργους.

Το Άργος απέχει 135 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 12 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο.

Με αφετηρία το Άργος μπορείτε να επισκεφθείτε την Πυραμίδα του Ελληνικού, τις πηγές στο Κεφαλάρι, τις πηγές της Λέρνης στους Μύλους.

Σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών και της Τίρυνθας.

Άργος: Η αρχαιότερη πόλη
Το Κεφαλάρι

 

Ταξίδι σε Νεμέα και Άργος

Η Βένια Αντωνίου και ο Μάνος Ατζαράκης βρέθηκαν στην αρχαιότερη κατοικήσιμη πόλη της Ευρώπης. Αυτή την Κυριακή μέσα από τη συχνότητα του ΡΙΚ η εκπομπή Travel Diary μας ταξίδεψε στην περιοχή του Άργους και στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της χώρας, τη Νεμέα.

Travel Diary Άργος Νεμέα

 

Η ενδιαφέρουσα ιστορία, οι ατελείωτοι αμπελώνες και φυσικά το αγιωργίτικο κρασί είχαν την τιμητική τους.

Ταξιδέψτε κι εσείς στις ομορφιές του Άργους και της Νεμέας μέσα από τη παρακάτω βίντεο.

 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.