Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πυροσβεστική

Άργος: Στα όριά τους πυροσβέστες με πάνω από 200 οφειλόμενα ρεπό

Το προσωπικό στην πυροσβεστική υπηρεσία του Δήμου Άργους - Μυκηνών έχει μειωθεί κατά 15 άτομα. Ποιά άλλα προβλήματα εντοπίζονται και ποιοί φέρνουν το θέμα στη βουλή.

Τα προβλήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άργους θέτουν με ερώτησή τους στη βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων η εν λόγω υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 15 άτομα από τον Απρίλιο, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ παράλληλα υπάρχουν πυροσβέστες με πάνω από 200 οφειλόμενα ρεπό.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ερώτηση:

«Η Πελοπόννησος αντιμετώπισε και φέτος σοβαρά προβλήματα με τις πυρκαγιές, λόγω μη ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης του  μεγάλου ορεινού - δασικού όγκου, σε συνδυασμό με την εκδήλωση έντονων φυσικών φαινόμενων. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μετά από περιοδείες που πραγματοποίησε στις Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, διαπίστωσε σωρεία προβλημάτων. Αυτά εντοπίζονται πρωτίστως στην υποστελέχωση των υπηρεσιών. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονων προβλημάτων στη λειτουργία των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και στην πυροπροστασία του λαού και της περιοχής.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους, συγκεκριμένα, το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 15 άτομα από τον Απρίλιο, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων. Συνακόλουθα έχουν εκτιναχθεί τα οφειλόμενα ρεπό, οι επιφυλακές είναι σχεδόν καθημερινές και το προσωπικό είναι εξουθενωμένο καθώς καλείται να συμμετάσχει και σε πολλές αποστολές εκτός του Νομού. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν πυροσβέστες με πάνω από 200 (!) οφειλόμενα ρεπό. Να σημειωθεί ότι η λήξη της αντιπυρικής περιόδου δε συνεπάγεται την, έστω προσωρινή, ανακούφιση των προβλημάτων, καθώς θα συνοδευτεί από την απόλυση των εποχιακά εργαζόμενων και την έναρξη της χειμερινής περιόδου με την απειλή των πλημμυρών αφού κανένα σχετικό προληπτικό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

Επίσης, προβλήματα και ελλείψεις εντοπίζονται: Στα μέτρα προστασίας των υπαλλήλων λόγω μη χορήγησης όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας και την μη ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Στο μηχανολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς πολλά πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα είναι παλαιωμένα και εμφανίζουν συχνά βλάβες, επειδή δε διατίθεται ο σχετικός προϋπολογισμός για την επισκευή, τη συντήρησή τους ή την αντικατάστασή τους. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης:

  • Να προσλάβει προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους;
  • Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού τόσο μέσα στις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών όσο και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων;
  • Να προχωρήσει στην άμεση αποζημίωση όπως προβλέπεται για όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα των υπερωριών, των εξαιρέσιμων, των αργιών κ.λ.π. αντί να τους χορηγεί ρεπό και να τους καταβάλει εφάπαξ αποζημίωση για όλα τα οφειλόμενα ρεπό; 
  • Να ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους με νέα πυροσβεστικά οχήματα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό;»

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.