Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Άργος καραντίνα χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Άργος: Αυτά είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν για στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων

Σημαντικές ελαφρύνεις μετά από εισήγηση Καμπόσου.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκαν οικονομικές ελαφρύνσεις για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή προκειμένου να στηρίξει τις πληττόμενες από το lockdown επιχειρήσεις του Δήμου Άργους - Μυκηνών, αποφάσισε να εφαρμόσει τα παρακάτω μέτρα:

  1. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς  του Κορωνοϊού από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
  2. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων της διασποράς του Κορωνοϊού από την καταβολή των παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.
  3. Πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Κορωνοϊού από την καταβολή του τέλους του 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.
  4. Πλήρη απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία/καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.
  5. Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμιζόμενες οφειλές οφειλετών του Δήμου Άργους Μυκηνών και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.
  6. Μείωση 40% των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου Άργους Μυκηνών για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του Κορωνοϊού.
  7. Ένταξη στη νέα εξαγγελθείσα ρύθμιση 120 δόσεων οφειλών προς τους Δήμους για όλες τις αρρύθμιστες οφειλές.

Επίσης αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο:

α) Η πλήρης απαλλαγή ενοικίων στα Κυλικεία των σχολικών μονάδων για το διάστημα που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των ανωτέρω μέτρων της κυβέρνησης.

β) η μείωση σαράντα τοις εκατό (40%) του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των κυλικείων για την περίοδο λειτουργίας και για όλο το σχολικό έτος κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 44 του Ν. 4735/20 και γ)τη ρύθμιση οφειλών των κυλικείων με αίτηση και απόφαση από τα Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.