Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μουσείο Άργους

Το Άργος αποκτά το μουσείο που του αξίζει

Κατακυρώθηκε και τυπικά ο ανάδοχος και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες. Τι δηλώνει ο Διδασκάλου.

Μετά και την υπογραφή της απόφασης (ΑΔΑΜ: 20AWRD006976386) κατακύρωσης από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού του αποτελέσματος του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την ανάθεση του έργου «Οικοδομικές και Η/Μ εργασίες εκσυγχρονισμού Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους», μπαίνει και πάλι σε τροχιά υλοποίησης, μετά από πολλές περιπέτειες, το έργο αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Άργους, το οποίο παραμένει κλειστό επί σειρά ετών , αφήνοντας την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης χωρίς ένα βασικό τουριστικό εργαλείο.

Σύμφωνα με το συνολικό Τεχνικό Δελτίο Πράξης, προϋπολογισμού 5.000.000€, με τον εκσυγχρονισμό του αναδιατάσσονται οι λειτουργίες του μουσείου, με εκδοτήρια εισιτηρίων, εκθεσιακούς χώρους, χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο πολυμέσων, αποθήκες αρχαιολογικών ευρημάτων, εργαστήρια συντήρησης.

Το έργο θα εκτελεστεί υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Όπως σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να βγει το πολυπόθητο έργο από τη ναφθαλίνη: «Ολοκληρώνεται ένα πάγιο αίτημα των Αργολιδέων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου του Άργους με στόχο τόσο τη φιλοξενία των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής, όσο και τη σύγχρονη βιωματική παρουσίασή τους στον επισκέπτη».

Και καταλήγει: «Το μουσείο του Άργους θα αποτελεί το στολίδι της πόλης και βασικό σημείο ανάδειξης της αργολικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.