Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Ιερός Ναός Τίμιου Προδρόμου στο Άργος

Άργος: Ανοίγει ο δρόμος για την αναστήλωση και ανάδειξη του Αη Γιάννη

Αύριο οι σχετικές μελέτες περνούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Διδασκάλου με Παναγιωτοπούλου.

Ανοίγει ο δρόμος για την αναστήλωση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου (Αη Γιάννης) στο Άργος, καθώς αύριο οι σχετικές μελέτες περνούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο.

Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργος Διδασκάλου στην Ελένη Παναγιωτοπούλου κατά την συνάντηση που είχαν την Δευτέρα στην Αθήνα.

Ελένη Παναγιωτοπούλου Γιώργος Διδασκάλου συνάντηση

 

Όπως σημειώνει η Ελένη Παναγιωτοπούλου:

«Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης για μένα. Οι πολυετείς μου προσπάθειες, από τότε που ήμουν περιφερειακή σύμβουλος Σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας για την αναστήλωση και ανάδειξη του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου (Αη Γιάννη) ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της πόλης του Άργους, δικαιώνονται. Αύριο οι σχετικές μελέτες περνούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο και έτσι ανοίγει πια ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον γενικό γραμματέα Υπ. Πολιτισμού και επιφανή συντοπίτη μας κ. Γιώργο Διδασκάλου για την άριστη συνεργασία που έχω μαζί του και την αμέριστη βοήθειά του στο θέμα αυτό. Η αρωγή του ήταν καταλυτική.

Σε συνάντηση που είχα σήμερα μαζί του στο υπουργείο συζητήσαμε και άλλα σημαντικά θέματα της Αργολίδας, όπως η πορεία των έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, η προστασία και ανάδειξη Μυκηνών, το τελωνείο του Ναυπλίου, το κτίριο του συσσιτίου του Ι. Ν. Ευαγγελίστριας, η αναστήλωση του μητροπολιτικού ναού Αγ. Γεωργίου στο Ναύπλιο και του Αγ. Νικολάου, το μάστερ πλαν για την ανάδειξη του χώρου του Ασκληπιείου κά.

Δεδομένου του τεράστιου πολιτιστικού πλούτου του νομού μας, η συνεργασία με τον γεν. γραμματέα θα είναι συνεχής προς όφελος της Αργολίδας μας».

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.