Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αργολίδα: Πόσο κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή - Υψηλός κίνδυνος αλάτωσης και διάβρωσης

Υψηλός κίνδυνος αλάτωσης παραλιακών περιοχών και διάβρωσης του θαλάσσιου μετώπου του Αργολικού κόλπου. Τι αποκαλύπτει επιστημονική έρευνα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αργολίδα χτυπάει έρευνα του διαΝΕΟσις για την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα.

Ποιές θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής το διάστημα 2046 - 2065; Πώς θα επηρεαστεί ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή; Πόσο θα επιβαρυνθεί το αστικό περιβάλλον; Πόσο θα κινδυνεύσουν τα δάση και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς; Πώς θα επηρεαστεί η ακτογραμμή της χώρας; Ποιες θα είναι οι συνέπειες στη δημόσια υγεία;

Την εκπόνηση της μελέτης ανέλαβε μία οκταμελής ομάδα επιστημόνων, με συντονιστή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνο Καρτάλη.

Μέσα από αυτήν επιχειρούνται να αποτυπωθούν οι τρόποι με τους οποίους η κλιματική αλλαγή -όπως διαμορφώνεται και όπως εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα μέσα του αιώνα- θα επηρεάσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Που, πόσο και πως απειλείται η Αργολίδα και η υπόλοιπη Πελοπόννησος;

Περισσότερα στον Έντυπο Αναγνώστη της Πέμπτης.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.