Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εξιχνιάση δολοφονίας Γιώργου Κωστάκη

Αργολίδα: Πώς λύθηκε το μυστήριο της δολοφονίας του Γιώργου Κωστάκη μετά από 8 χρόνια

Ο κάλυκας στις στάχτες του τζακιού και το χρέος των 45.000 ευρώ. Πώς καταρρίφθηκε το άλλοθι του υπόπτου και οι αρχές έφθασαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος που έγινε το καλοκαίρι του 2012.

Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολυετή έρευνα των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών η μυστηριώδης δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρων, Γιώργου Κωστάκη, που είχε σημειώθεί στις 12 Ιουλίου 2012 στην Αργολίδα και συγκεκριμένα περιοχή Πυργέλα του Δημου Άργους Μυκηνων.

Η ενέδρα σε βάρος του Γιώργου Κωστάκη στήθηκε στο σπίτι του και τον πυροβόλησαν με τέσσερις σφαίρες. Μία στον αυχένα, δύο στο κεφάλι και μία στην ωμοπλάτη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος ήταν ακαριαίος, ενώ φέρεται να πυροβολήθηκε με όπλο Scorpion.

Η εγκληματική ενέργεια είχε αναστατώσει τότε την τοπική κοινωνία, ενώ είχαν εκφρασθεί υπόνοιες ότι ίσως σχετιζόταν με την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων μεγάλης αξίας ύστερα από λαθρανασκαφές ή με συμφέροντα υπευθύνων νυχτερινών κέντρων στο Ναύπλιο αλλά και στην Αθήνα όπου δραστηριοποιείτο το θύμα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, μετά από ενδελεχή έρευνα, εκδόθηκε προ μερικών ημερών βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου στο Ναύπλιο που αποδίδει τον φόνο σε ιδιοκτήτη εστιατορίων και παραλιακών κέντρων της περιοχής, με κίνητρο της ανθρωποκτονίας χρέος, της τάξεως των 45.000 ευρώ, που είχε το θύμα προς τον δράστη.

Ως βασικό στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρήθηκε κάλυκας του όπλου με το οποίο διαπράχθηκε η δολοφονία και ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα στις στάχτες στο τζάκι του σπιτιού του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, όταν η ΕΛΑΣ είχε ανακαλύψει το συγκεκριμένο εύρημα, ο ύποπτος είχε υποστηρίξει ότι το όπλο τού το είχε δώσει για μια δοκιμή ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας. Ένα άλλοθι που φέρεται ότι καταρρίφθηκε από νεότερες μαρτυρίες.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.