Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δάνειο

Αργολίδα: Πνιγμένοι στα χρέη επιχειρηματίες εκπέμπουν SOS

Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών τους βάζει θηλιά στο λαιμό. Τι ζητά το Επιμελητήριο Αργολίδας από Σταϊκούρα.

Πρόβλημα έχει προκύψει με αρκετούς δανειολήπτες στην Αργολίδα μετά την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη για μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία.

Πνιγμένοι στα χρέη επιχειρηματίες αδυνατούν να πληρώσουν στην παρούσα φάση λόγω των δυσμενών συνεπειών που έχει προκαλέσει στην οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού και ανησυχούν πως αυτή η απόφαση θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές ακόμη επιχειρήσεις και σε απώλεια της περιουσίας τους διότι, αφού τα χρέη αυτά θα αντιμετωπίζονται ως χρέη προς το δημόσιο θα προχωρήσει και η διαδικασία κατασχέσεων τόσο των ακινήτων όσο και των καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων. Επίσης θα χαθούν οι όποιες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί οι δανειολήπτες με την εφορία, όπως οι 120 δόσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή το Επιμελητήριο Αργολίδας απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με την οποία ζητά να ληφθεί πρωτοβουλία ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης με την οποία το υπόλοιπο των δανείων που έχουν δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με την εγγύηση του δημοσίου (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) και δεν εξυπηρετούνται, να μεταφερθούν στην Εφορία.

Η επιστολή του Επιμελητηρίου Αργολίδας έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριό μας, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων, σας καταθέτει την άμεση ανάγκη για λήψη πρωτοβουλίας ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, .

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, και μάλιστα έπειτα από μια μακρόχρονη περίοδο οικονομικής κρίσης, η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλές ακόμη επιχειρήσεις και σε απώλεια της περιουσίας τους διότι, αφού τα χρέη αυτά θα αντιμετωπίζονται ως χρέη προς το δημόσιο θα προχωρήσει και η διαδικασία κατασχέσεων τόσο των ακινήτων όσο και των καταθέσεων ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Επίσης θα χαθούν οι όποιες ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί οι δανειολήπτες με την εφορία (120 δόσεις).

Κύριε Υπουργέ,

Είναι τραγικό, στις συνθήκες τις οποίες βιώνουμε, από τη μια η κυβέρνηση να προσπαθεί με μέτρα στήριξης να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και από την άλλη να εκδίδονται και εφαρμόζονται τέτοιες αποφάσεις που οδηγούν σε καταστροφή.

Παρακαλούμε όπως ενσκήψετε στο εν λόγω πρόβλημα και στην αναστολή της απόφασης αυτής για μεταφορά των δανείων ΤΕΜΠΜΕ στην εφορία έως τις 30/06/2021, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να ορθοποδήσουν από την κρίση και καταβάλουν τα δάνειά τους».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.