Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άργος 1962

Αργολίδα 1962: Πώς το αγροτόπαιδο από το Άργος έφθασε μέχρι τη Μύκονο (Video)

Η ιστορία του Κωστάκη σε ένα σπάνιο φιλμ που απεικονίζει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην Αργολική και νησιωτική ύπαιθρο εκείνης της εποχής.

Flash Back στο 1962 και σε ένα γερμανικό οδοιπορικό σε Άργος και Μύκονο, που μέσα από την ιστορία ενός αγροτόπαιδου, του Κωστάκη από ένα χωριό λίγο έξω από το Άργος, καταφέρνει να απεικονίσει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην Ελληνική ύπαιθρο εκείνης της εποχής.

Το ντοκιμαντέρ του 1962 ξεκινάει το οδοιπορικό από την Αργολίδα και τον μικρό Επαμεινώνδα, βάζοντάς μας στο κλίμα της αγροτικής ζωής της Αργολικής υπαίθρου.

Κύριο πρόσωπο όμως του ντοκιμαντέρ δεν είναι άλλος από τον έφηβο Κωστάκη, γιος αγρότη από την Αργολίδα που ονειρεύεται να γίνει μηχανικός. Μοναδικές εικόνες από το Άργος εκείνης της εποχής ξετυλίγονται στο πρώτο μέρος του φιλμ, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Κωστάκης μετακομίζει στον θείο του στη Μύκονο για να δουλέψει ως ξεναγός. Το οδοιπορικό τελειώνει με βιωματικές εικόνες από την αγροτική ζωή στον κάμπο της Αργολίδας, όπως αυτή ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Το ντοκιμαντέρ που έχει ανεβάσει στο Youtube ο Michael Rogge, είναι στην Γερμανική γλώσσα, αλλά αξίζει να το δείτε για τα όσα απεικονίζονται:

1ο μέρος:

 

2ο μέρος:

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.