Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Απορρύπανση λιμάνι Ναυπλίου

Απορρύπανση στο λιμάνι του Ναυπλίου - Που επικεντρώνονται οι έρευνες (Vid)

Βαριές καμπάνες περιμένουν τον δράστη, εφόσον αυτός εντοπιστεί.

Συνεχίστηκε και το Σάββατο η επιχείρηση απορρύπανσης στο λιμάνι του Ναυπλίου μετά από την κηλίδα που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε πέραν του λιμενοβραχίονα.

Δύτης έκανε έρευνα σε σημεία που καταλήγουν φρεάτια ομβρίων στο λιμάνι. Η έρευνα επικεντρώνεται σε απόβλητα έλαια και λίπη από κουζίνα εστιατορίου ή ταβέρνας, με τους λιμενικούς να ψάχνουν τα ίχνη του δράστη.

Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα μεγάλα για ρύπανση στη θάλασσα.

Banner Home Design

Riviera Banner

Σχόλια

Evangelos Ale… (χωρίς επαλήθευση) Τρίτη 21/01/2020 - 12:39

H αποχέτευση του βιολογικού με τα μαύρα λύματα δεν αφορά τα λευκά, όμβρια ύδατα των υπονόμων που δεν χρειάζονται βιολογικό καθαρισμό και πάνε κατ' ευθείαν στα επιφανειακά νερά προς τη θάλασσα. Υπάρχουν δυο ξεχωριστά δίκτυα λοιπόν σε κάθε αστικό χώρο.
Οι ελάχιστοι, αμόρφωτοι και βρόμικοι εστιάτορες, αντί να τα ρίχνουν τα λάδια στην τουαλέτα ή στο νεροχύτη, όπως κάνουν πολλοί "επαγγελματίες" σαμποτάροντας τον βιολογικό καθαρισμό που δεν αντέχει ολεώδη, τα ρίχνουν μετά τα μεσάνυχτα στους υπονόμους, στον δρόμο. Σηκώνουν τα σκεπάσματα που κρατούν τη δυσωδία το καλοκαίρι στους παρακαθήμενους και ρίχνουν μέσα τα υγρά υπόλοιπα της κουζίνας που πάνε κατ' ευθείαν στη θάλασσα κι όχι αμέσως. Συγκρατούνται ως στερεά απόβλητα και όταν έρθει βροχή σκορπάνε στη θάλασσα ήδη σε αποσύνθεση, δηλητηριάζοντας την επιφάνεια και τον βυθό της θάλασσας με μια αδιαπέραστη στο οξυγόνο μεμβράνη που σκοτώνει κάθε είδους ζωή.
Η λύση είναι κι εδώ γραφειοκρατική: πρέπει να υποχρεωθούν οι επαγγελματίες όλοι να διατηρούν βιβλία εισόδου πρώτων υλών μαγειρικής που ρυπαίνουν και εξόδου απορριμμάτων, ώστε να πιστοποιείται η ανακύκλωση με ορθό τρόπο. Αυτό συμβαίνει ήδη σε χώρες με περιβαλλοντική ευαισθησία και σχετική παραβατικότητα του απρόσεκτου εγωιστή πολίτη.
Modifica o elimina questo commento

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.