Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Πελοπόννησος ΑΕ

Απορρίπτει το αίτημα της ΠΕΔ για έκτακτο έλεγχο η Πελοπόννησος Α.Ε.

«Θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου για την διενέργεια του ζητούμενου ελέγχου», τονίζει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

“Δεν προκύπτει η τήρηση της προβλεπόμενης εκ του νόμου και εκ του καταστατικού διαδικασίας για την αίτηση έκτακτου ελέγχου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παροχή συνδρομής εκ μέρους της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. στη διενέργεια ελέγχου”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η “Πελοπόννησος” Α.Ε. απαντώντας στο έγγραφο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, με το οποίο η ΠΕΔ Πελοποννήσου τής κοινοποιεί την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης αναφορικά με την διενέργεια έκτακτου ελέγχου από ορκωτούς λογιστές στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Ειδικότερα, η Α.Ε. διευκρινίζει ότι “δεν προκύπτει η τήρηση της διαδικασίας της αίτησης έκτακτου ελέγχου από το δικαστήριο, σύμφωνα με τη διαδικασία της εκούσιας διαδικασίας”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι σύμφωνα με τον νόμο “θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου για την διενέργεια του ζητούμενου ελέγχου. Ασπαζόμαστε αυτό που επιτάσσει ο νόμος”, τόνισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα:

“Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει. Για ό,τι θέλει στο εξής η ΠΕΔ θα πρέπει να κινείται μέσω των δικαστηρίων. Η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλωστε, απέναντι δεν είναι η περιφερειακή Αρχή, αλλά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (η πρώην Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς), το πόρισμα της οποίας η περιφερειακή Αρχή τηρεί με ευλάβεια. Επομένως, δεν είναι θέμα ούτε του περιφερειάρχη, ούτε του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά θέμα της ΕΑΔ, της εντεταλμένης κρατικής αρχής. Για όλα αυτά έχει αποφασίσει η εν λόγω Αρχή -με πόρισμά της μετά τον έλεγχο που έκανε. Οποιοσδήποτε θέλει, επομένως, μπορεί να απευθυνθεί στην εν λόγω Αρχή. Εμείς ούτε δικάζουμε, ούτε καταδικάζουμε κανέναν” κατέληξε ο περιφερειάρχης.
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.