Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

remax

Απολύονται οι 8 στους 11 γιατρούς του Κ.Υ. Άργους

Το πρώην ΠΕΔΥ απειλείται με ξαφνικό θάνατο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 6 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας διατυπώνει την βαθύτατη ανησυχία του για τις, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 26 του νόμου 4461/2017, επαπειλούμενες «αυτοδικαίως και αζημίως» απολύσεις οκτώ μελών του, γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Δημόσιας δομής του νομού και συγκεκριμένα του Κέντρου Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) Άργους.

Ουσιαστικά το Κ.Υ. Άργους απειλείται με «ξαφνικό θάνατο» την 1-1-2019 (οπότε και ενεργοποιούνται οι σχετικές διατάξεις) καθότι οι 8 από τους 11 γιατρούς του (οι 3 στους 3 Παθολόγους!) οδηγούνται «αυτοδικαίως» στην απόλυση, εκτός φυσικά εάν συμμορφούμενοι, υποχρεωθούν να διακόψουν την εκτός ωραρίου, ιδιωτική τους απασχόληση.

Πέραν της κατάφωρης παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων τους οι οποίοι ωθούνται μετά 25 - 30 χρόνια , σε εξαναγκαστική, ριζική τροποποίηση του επαγγελματικού τους βίου, συχνά λίγο πριν το τέλος του, παραιτούμενοι μάλιστα ενυπόγραφα της οιασδήποτε μελλοντικής δικαστικής προστασίας τους! προκύπτει το ζήτημα της κάλυψης του κενού που θα δημιουργηθεί στην ΠΦΥ της πόλης του Άργους. Είναι άγνωστο αν, πότε, πως και σε ποια έκταση θα συμπληρωθεί!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων , του Σωματείου τους (ΣΕΥΠΙΚΑ Αργολίδας) και της Ομοσπονδίας τους. Δεσμεύεται να κάνει παράσταση και να ενημερώσει σχετικά τις τοπικές αρχές (Δήμους, Περιφέρεια, Τοπικούς Βουλευτές). Κοινοποιεί το παρόν στον ΠΙΣ και τον καλεί να τοποθετηθεί σχετικά. Τέλος ζητά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε στο τέλος του έτους να αποτραπούν οι απολύσεις γιατρών της ΠΦΥ.
 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.