Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άκης Γκάτζιος - Γιάννης Χλιαουτάκης - skype

Αποχή από σεξ, συγκρούσεις, ψυχική υγεία, πολύ φαγητό, ίντερνετ, συναισθήματα, όταν «Μένουμε σπίτι»

Τί άλλαξε στη ζωή μας ο κορωνοϊός; Καλεσμένος του Ά. Γκάτζιου ο καθηγητής ΕΛΜΕΠΑ Γ. Χλιαουτάκης

Πόσο έχει επηρεάσει τον κόσμο ο εγκλεισμός στα σπίτια λόγω του κορωνοϊού; Τί άλλαξε στη ζωή μας; Γιατί μειώθηκε το σεξ, γιατί αυξήθηκαν οι ενδοοικογενεικές συγκρούσεις, ποιοί προσέχουν το σώμα τους και ποιοι βρίσκουν διέξοδο στο …ψυγείο; Οι συναναστροφές, το άγχος, το ίντερνετ, τα συναισθήματα, όταν «Μένουμε σπίτι».

Απαντήσεις δίνει η κοινωνική έρευνα με θέμα τις κρίσεις και στάσεις του πληθυσμού ως προς τον κορωνοϊό και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, που έγινε από τις 1 - 4 Απριλίου, με την χρήση e- ερωτηματολογίου σε πανελλαδικό δείγμα 1078 ατόμων (688 γυναίκες και 390 άνδρες) σε όλη την Ελλάδα.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να είναι μεγάλες για ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων. Οι τομείς που έχουν επηρεαστεί αρνητικά την περίοδο αυτή είναι η σεξουαλική ζωή, η διατροφή και η πνευματική φροντίδα, ενώ θετικές αλλαγές φαίνεται να έχουν προκύψει στις διαπροσωπική επικοινωνία, στη χρήση νέων τεχνολογιών και τη φροντίδα της ατομικής υγείας.

Ο Άκης Γκάτζιος συζητά με τον Γιάννη Χλιαουτάκη, Ομότιμο καθηγητή Κοινωνιολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης (ΕΛΜΕΠΑ), επικεφαλής Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (LaHeRS), που διεξήγαγε την κοινωνική έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Έρευνα: Συναισθήματα και κορωνοϊός. Πώς άλλαξε η ζωή μας μένοντας σπίτι (πίνακες)

 

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.