Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Από το ΥΠΕΚΑ θα πληρωθεί η μελέτη για τις ΖΟΕ Άργους

ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 11 Δεκ. 2014
από admin

Σε συνέχεια της πρόσφατης ημερίδας που έγινε στο Επιμελητήριο Αργολίδας για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης απέστειλε επιστολή προς το Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μελέτη για την τροποποίηση των Ζ.Ο.Ε. Άργους, μέσα από προγραμματική συμφωνία που θα υπογράψει το ΥΠΕΚΑ με το ​Δήμο Άργους και το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Στην επιστολή του προς το Πράσινο Ταμείο, ο Υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρει ότι οι νέες διατάξεις για την αναθεώρηση και των ανασχεδιασμό των Ζ.Ο.Ε. επιτρέπουν την εκπόνηση Τοπικών ή/και Χωρικών Σχεδίων. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: 
«Δεδομένου ότι θα γίνει για πρώτη φορά η εκπόνηση των σχετικών μελετών με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές που μόλις ολοκλήρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, θεωρώ απαραίτητο, ως πρώτο πιλοτικό έργο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεθοδολογικά και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, να χρηματοδοτηθεί σχετική μελέτη, προκειμένου να προωθηθεί σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΥΠΕΚΑ, του Επιμελητήριου Αργολίδας και του Δήμου Άργους».

Όπως καταλήγει η επιστολή, οι αναγκαίες διαδικασίες θα προωθηθούν με το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Σωκράτη Αλεξιάδη.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης τονίζει:
«Με το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε για τη Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα με τρόπο που δεν κινδυνεύει να εκπέσει με δικαστικά μέσα να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε τις Ζ.Ο.Ε. Αν δουλέψουμε μεθοδικά και σωστά, τους επόμενους μήνες θα έχουμε καταφέρει να δώσουμε λύση με τις τροποποιήσεις των Ζ.Ο.Ε. σε ένα πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα το Άργος και δεκάδες επιχειρήσεις».

Ετικέτες

Γιάννης Μανιάτης ΖΟΕ Άργους Άργος Ειδήσεις και τοπικά νέα από το Άργος ΖΟΕ Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου Τροποποίηση ΖΟΕ Χρηματοδότηση

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.