Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Ναύπλιο φάρος

Από την Αθήνα στην Ιθάκη μέσω Ναυπλίου

Ένα ταξίδι στους πιο ιστορικούς τόπους της Ελλάδας με τη ματιά των New York Times.

Πώς να επισκεφθείτε τους πιο ιστορικούς τόπους της Αρχαίας Ελλάδας; Η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times προτείνει ένα ταξίδι από την Αθήνα στην Ιθάκη μέσω Ναυπλίου. Η για να το πούμε αλλιώς προτείνει δύο Ελληνικές πόλεις ως ιδανικό ορμητήριο για την επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων, με κατάληξη την πατρίδα του Οδυσσέα.

«Περίπου 80 μίλια δυτικά της Αθήνας, στην καρδιά της Πελοποννήσου, το Ναύπλιο είναι η αρχέτυπη ελληνική παραθαλάσσια πόλη: ένας ποταμός από πλακόστρωτα δρομάκια, οθωμανικές βρύσες βυζαντινής εποχής και νεοκλασικά βενετσιάνικα αρχοντικά, που οδηγούν σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι», αναφέρει στο άρθρο της η διάσημη Αμερικανική εφημερίδα.

«Πρεσβεύοντας την πόλη, το φρούριο Παλαμήδι είναι μια ακρόπολη του 18ου αιώνα χτισμένη πάνω σε μια βραχώδη προεξοχή, που είναι προσβάσιμη από μια μια πέτρινη σκάλα σχεδόν 1.000 σκαλοπατιών. Αλλά η πόλη αποτελεί επίσης την ιδανική βάση για να επισκεφθείτε μερικές από τις καλύτερα διατηρημένες κλασικές τοποθεσίες της Ελλάδας, από τις Μυκήνες, το μυθικό βασίλειο του Αγαμέμνονα, λιγότερο από 30 λεπτά βόρεια, στο αρχαίο θεραπευτικό κέντρο του Ασκληπιού και το θέατρο της Επιδαύρου, η ανατολή», σημειώνουν επίσης οι New York Times.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

 

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.