Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Από τη Μεγάλη των Αρκάδων Πόλη στο σημερινό ορμητήριο για τις ομορφιές της περιοχής

Ο Αργείος Πολύκλειτος έχτισε εκεί ένα από τα μεγαλύτερα Αρχαία θέατρα στην Ελλάδα.

Δεσπόζει στο κέντρο μιας εύφορης πεδιάδας, στην περιοχή που βρίσκονταν η αρχαία Μεγάλη Πόλη των Αρκάδων. Αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την πάλαι ποτέ έκταση και δύναμη της αφού βρέθηκαν υπολείμματα αγοράς, γυμνάσιου, αρχαίου θεάτρου (ένα από τα μεγαλύτερα στην Αρχαία Ελλάδα), θερσίλιου, βουλευτήριου και τειχών. Από τη Μεγαλόπολη μπορείτε να ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σε πολλά κεφαλοχώρια της περιοχής.

Η πόλη διαθέτει καλή ξενοδοχειακή υποδομή, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες. Αν και θεωρείται περισσότερο βιομηχανική παρά τουριστική, είναι οικονομική και περιτριγυρίζεται από εξαιρετικές επιλογές για τον επισκέπτη.

Βασικό αξιοθέατο αποτελεί το Αρχαίο Θέατρο το οποίο είχε κτιστεί το 370 π.χ. από τον Αργείο Πολύκλειτο. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται το Θερσίλειο Βουλευτήριο της Αρκαδικής Ομοσπονδίας και η Αρχαία Αγορά. Στο κέντρο της πόλης στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα της ευρύτερης περιοχής.

Μεγαλόπολη

 

Μόλις 17 χλμ. από τη Μεγαλόπολη στον δρόμο για Ανδρίτσαινα βρίσκεται η Καρύταινα ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά χωριά της περιοχής με το κάστρο, τα γεφύρια, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πέτρινα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Λίγο πριν φτάσετε στην Καρύταινα στρίψτε αριστερά στην πινακίδα προς Καρβουνάρι. Εκεί θα πιείτε καφέ ή θα απολαύσετε το φαγητό σας κάτω από υπερήλικα πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Αν λατρεύετε τα σπορ της περιπέτειας, ο Λούσιος και ο Αλφειός σας περιμένουν. Επισκεφθείτε την Ιερά Κορυφή των Αρκάδων το όρος Λύκαιον (που σημαίνει φως), το οποίο υπήρξε στην αρχαιότητα θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο όπου συγκέντρωνε επισκέπτες από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Η Καρύταινα

 

Αξιόλογο αξιοθέατο της περιοχής ο ιερός ναός της Αγίας Θεοδώρας κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης. Στην ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από βελανιδιές δεσπόζει ο ναός με δεκαεπτά πελώρια δένδρα στην στέγη του και στα θεμέλια του αναβλύζουν τα νερά. Η παράδοση θέλει την οσιομάρτυρα Θεοδώρα λίγο πριν εκτελεστεί να ζητά «Χριστέ μου, συγχώρεσε τους εχθρούς μου, κάνε το σώμα μου εκκλησία, τα μαλλιά μου δέντρα και το αίμα μου ποτάμι». Η εκκλησία γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου. Στο χώρο λειτουργεί εξοχικό κέντρο για καφέ και φαγητό.

Στη Μεγαλόπολη, που βρίσκεται 34 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, τον Αύγουστο έχει φεστιβάλ με παραστάσεις αρχαίου δράματος, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκθέσεις.

Μεγαλόπολη

 

Μεγαλόπολη

 

Μεγαλόπολη

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.