Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Από την Ελένη Σκούρα στη Ντόρα Μπακογιάννη

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το γυναικείο ζήτημα - Της Σόνιας Ταντάρου Κρίγγου*
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 8 Μαρ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Δικηγόρος και πολιτευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δημοσίευσε σχετικό κείμενο με τίτλο: «Από την Ελένη Σκούρα στη Ντόρα Μπακογιάννη. Οι Θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Γυναικείο Ζήτημα»

Όπως αναφέρει στην εισαγωγή της «στη σύγχρονη δημοκρατική προβληματική, το ζήτημα των έμφυλων σχέσεων και του ρόλου τους στο πολιτικό γίγνεσθαι, καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση, καθώς θεωρείται «κεντρικό» για την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας…»

Πραγματεύεται θέματα όπως τα πρώτα βήματα των πολιτικών δικαιωμάτων και την ψήφο των γυναικών στην Ελλάδα, την εκλογή της Ελένης Σκούρα ως πρώτης γυναίκας Βουλευτού, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα. Πιο συγκεκριμένα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τη στάση του κόμματος της ΝΔ ανά περιόδους προεδρίας των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, Ευάγγελου Αβέρωφ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή,  Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ επισημαίνεται η είσοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στην πολιτική.

Όπως καταφαίνεται από το κείμενο, «…η ανάπτυξη του γυναικείου ζητήματος στη χώρα μας, πέρασε μέσα από πολυδαίδαλες διαδικασίες, προσέκρουσε στις ιδιομορφίες της Ελληνικής ιστορικοθεσμικής εξέλιξης και εν τέλει απέκτησε μια σχετικά ομαλόρρυθμη πορεία μόλις κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην εξέλιξη αυτή των γυναικείων πραγμάτων, καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Κεντροδεξιάς, όπου οι κατά καιρούς ηγεσίες της  ενθάρρυναν και συμμερίζονταν την ανάγκη για την προώθηση των γυναικείων ζητημάτων και πολλές φορές με τις αποφάσεις τους τα ενίσχυαν…»

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο του κειμένου ΕΔΩ.

Η Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου είναι Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Τομέας Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Πολιτικό στελέχος Ν. Δ. - Πολιτευτή Αργολίδας. 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org