Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Από πότε θα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους τα ΑμεΑ σε Καραθώνα, Τολό, Κονδύλι, Πλάκα

Παρελήφθη το ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα “Sea Access”. Οι πρώτες εντυπώσεις και η ημερομηνία από την οποία θα μπορούν προσέρχονται τα άτομα με αναπηρία για βουτιές στις τέσσερις παραλίες του Ναυπλίου.

Παρελήφθη την Πέμπτη 25 Ιουνίου από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ναυπλιέων, το ολοκληρωμένο σύστημα πρόσβασης στην θάλασσα για Άτομα με Αναπηρίες “Sea Access”.

Όλα τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ και στις τέσσερις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες (Καραθώνας, Κονδυλίου, Πλάκας Δρεπάνου και Τολού), παρελήφθησαν από την αρμόδια επιτροπή και θα είναι στη διάθεση των πολιτών από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, σε καθημερινή βάση.

 

Οι άνθρωποι με αναπηρία που βρέθηκαν στην παρουσίαση, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια με το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα, με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου να το δοκιμάζει, λέγοντας πως είναι εξαιρετικό και πολύ απλό στη χρήση του.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκου Καραλή, της προέδρου του Συλλόγου ΑμεΑ Αργολίδας Σούλας Παπαγεωργοπούλου, του διευθυντή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αργολίδας Γιάννη Βογιατζή, της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη, του Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Παναγιώτη Λέντζου, του προέδρου της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργου Καχριμάνη, του Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Ρούτουλα, του δημοτικού συμβούλου Σταύρου Γαβρήλου κ.ά.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά το τέλος της παρουσίασης – παραλαβής μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην παραλία της Πλάκας, σε μία από τις τέσσερις παραλίες με γαλάζια σημαία, στις οποίες ο Δήμος Ναυπλιέων τοποθέτησε τα ολοκληρωμένα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία. Θεωρώ ότι για εμάς στον Δήμο Ναυπλιέων, είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα να ξέρει όλος ο κόσμος ότι οι παραλίες μας είναι προσβάσιμες άρα και φιλικές προς τα Άτομα με Αναπηρία. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα Άτομα με Αναπηρία, μας χαρακτηρίζει από την αρχή μέχρι το τέλος ως κοινωνία. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί ότι η Επόμενη Μέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, φαίνεται από τις κινήσεις που κάνουμε. Σίγουρα δεν σταματάμε εδώ, υπάρχουν ακόμη πράγματα να γίνουν και θα γίνουν, σε ότι αφορά την πρόσβαση και την ίση μεταχείριση από την κοινωνία μας, των Ανθρώπων με Αναπηρία».

 

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες κάποια ΑμεΑ παρασυρόμενοι από τις αρχικές ανακοινώσεις του Δήμου περί τοποθέτησης των ειδικών ραμπών, προσήλθαν στις τέσσερις παραλίες του Ναυπλίου, αλλά βρήκαν τον εξοπλισμό κλειδωμένο με συνέπεια να εκφραστούν κάποια παράπονα από μέρους τους.

Απ' ότι φαίνεται θα πρέπει να κάνουν υπομονή μόνο λίγες μέρες ακόμα, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όπου το σύστημα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων, μετά και τη σημερινή επίδειξη. 

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.