home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Απίστευτο. Λίμνη στο Αδάμι

Λίμνες στην κορυφή του βουνού, βλάστηση και ζωή σε κακοτράχαλα μέρη που μόλις και δια βίας θα πίστευε κανείς πως φυτρώνουν τα βράχια. Κι όμως όπως διαβάσαμε στην αναφορά τοπικού μπλογκ του Αδαμίου- Επιδαύρου για όσα μπορούσε να δει κανείς σε ένα ξεροχώρι, μείναμε έκπληκτοι το πόσο πλούσια είναι η φύση της Αργολίδας, μερικά μέτρα έξω από την πόρτα μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο μπλογκ: «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι κρύβεται σε κοντινή απόσταση από το γραφικό χωριό “Αδάμι” στην Αργολίδα…. Ένα μαγευτικό τοπίο και μια υπέροχη λίμνη κρύβεται πάνω από το ορεινό χωριό του Αδαμίου Αργολίδας στον Δήμο Επιδαύρου.

Στο δρόμο για την λίμνη

Δύο περίπου χιλιόμετρα (2χλμ.) ανεβαίνοντας από την Νότια πλευρά μετά τα τελευταία τελευταία σπίτια, συναντούμε ένα εντυπωσιακό καταπράσινο τοπίο με φυσικές λίμνες, αποδημητικά πτηνά, λαγούς, κουνάβια, ασβούς, νυφίτσες, αλεπούδες, νυχτερίδες και σπανιότερα αγριόπαπιες και τσακάλια. Φυσικά δε λείπουν και διάφορα είδη φιδιών κυρίως τα καλοκαίρια.

Λίμνη Αδάμι

Λίμνη Αδάμι

Η λίμνη την Άνοιξη
 

Λίμνη Αδάμι

Επίσης ένα σπάνιο είδος κάμπιας Elephant Hawk Moth (deilephila elpenor) που έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να μπορεί να μιμηθεί ένα φίδι, ζει σε αυτά τα μέρη».

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button