Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Απεργία φαρμακοποιών κόντρα στα ...σουπερμάρκετ!

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 9 Ιουν. 2015
από admin

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 10 Ιουνίου τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), κάτι που επί της ουσίας θα οδηγήσει την είσοδό τους στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα «αποβεί εις βάρος τους». τελευταία νέα anagnostis.org

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν, μάλλον αβάσιμα, πως αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, αποσιωπούν όμως ότι με την απελευθέρωση του επαγγέλματος μπορούν να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για βοηθούς φαρμακείου, εντός των σουπερμάρκετ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου το περασμένο Σάββατο οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Με τους φαρμακοποιούς πάντως συμφωνούν και οι γιατροί, οι οποίοι τονίζουν ότι τα φάρμακα αυτά έχουν παρενέργειες και θα πρέπει η κατανάλωσή τους να ακολουθεί τους επιστημονικούς όρους της ορθής χορήγησής τους. «Κανένα φάρμακο», σημειώνουν, «δεν πρέπει να δίνεται χωρίς ιατρική συνταγή. Η διάθεση όλων των φαρμάκων πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από τους επιστήμονες υγείας φαρμακοποιούς στα φαρμακεία τους».

 

Ετικέτες

Φαρμακεία Απεργία ΜΗΣΥΦΑ Σουπερμάρκετ Φάρμακα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.