Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Φάρμακα και γάλα από Ναυπλιώτες για τους πρόσφυγες

Απειλεί ο κορωνοϊός τις δομές της Κορινθίας;

Προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό ζητά το ΜέΡΑ25

Ανησυχία έχει προκαλέσει και στην Κόρινθο το περιστατικό με τα κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στο Κρανίδι. Με αφορμή λοιπόν τα γεγονότα στην Ερμιόνη το ΜέΡΑ 25 Κορινθίας επισημαίνει τα εξής:

1.    Είναι αδιανόητο ακόμη και σήμερα μετά από 7 μήνες λειτουργίας η δομή ανοιχτής φιλοξενίας να μην έχει στελεχωθεί ακόμη με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το αίτημα έχει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της δομής θεωρηθεί εκ των ων ουκ άνευ αλλά η αδιαφορία των κυβερνώντων για το θέμα είναι παροιμιώδης.

2.    Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει προληπτικός έλεγχος στους φιλοξενούμενους στη δομή και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των φιλοξενούμενων στη δομή όσο και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου.

3.    Είναι η ώρα να αποσυμφορηθεί η δομή, όπως όλοι όσοι ασχολούνται συστηματικά με το θέμα απαιτούν εδώ και καιρό για όλες τις αντίστοιχες δομές ανά την Ελλάδα, και να διαμείνουν οι άνθρωποι στα άδεια ξενοδοχεία του νομού μας που καταρρέουν οικονομικά από την κρίση της πανδημίας, για όσο τουλάχιστον χρονικό διάστημα απαιτείται για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος.

4.    Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη προληπτικά να ξεκινήσουν τα συστηματικά test και  άλλα προληπτικά μέτρα στους καταυλισμούς των Ρομά της Κορινθίας για την προστασία των ίδιων των κατοίκων των καταυλισμών, αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η καθυστέρηση στην λήψη των αυτονόητων μέτρων είναι πρωτοφανής. Η ευθύνη των κυβερνώντων τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό είναι κάτι παραπάνω από προφανής και γι αυτό η ανάγκη για άμεση δράση είναι επιβεβλημένη!
 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.