Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρόσφυγες Ερμιονίδα

Ανήσυχοι για την κατάσταση στον «Γαλαξία»

Άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση το ΚΚΕ Αργολίδας. Τι ζητά από την κυβέρνηση.

Η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ με αφορμή τους ελέγχους για πιθανά κρούσματα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» του Πορτοχελίου, όπου φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: 

«Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, 500 από αυτούς φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» στο Πόρτο Χέλι. Ανάμεσα τους, πολλές οικογένειες με ανήλικα παιδιά και μωρά.

Με βάση τοπικά δημοσιεύματα, ήδη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού εργαζόμενης στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς αν νοσήσουν και άλλοι, ο κίνδυνος να μετεξελιχτεί το ξενοδοχείο σε εστία κρουσμάτων θα έχει αποτέλεσμα σοβαρές συνέπειες στην υγεία τόσο των μεταναστών όσο και των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και τοπικοί φορείς έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στους μετανάστες που βιώνουν τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού τους, αλλά και στους κατοίκους της Ερμιονίδας, καθώς μεγάλες και τραγικές είναι οι ελλείψεις που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων. Μάλιστα το μηχάνημα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άργους προκειμένου να συμπληρώσει τον εξοπλισμό της μονάδας που έχει δημιουργηθεί εκεί για την αντιμετώπιση περιστατικών ύποπτων για Covid -19.

Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πλήρη ενημέρωση για το αν έχουν νοσήσει και άλλοι μετανάστες και εργαζόμενοι και να ενημερώσει για το τι μέτρα θα λάβει για:

  • Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κοροναϊό σε μετανάστες και εργαζόμενους και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, αποφυγής συγχρωτισμού και αποσυμφόρησης του κέντρου φιλοξενίας, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.
  • Να εξασφαλιστεί η επαρκής, υγιεινή διατροφή των μεταναστών.
  • Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα υγιεινής και προστασίας των εργαζομένων.
  • Να δημιουργηθούν ιατρεία, εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσα στο κέντρο φιλοξενίας.
  • Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα.
  • Την πλήρη στελέχωση με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο των δυο νοσοκομείων του νομού αλλά και του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, όπως επίσης και την 24ωρη λειτουργία των περιφερειακών Ιατρείων σε κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου Ερμιονίδος».

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.