Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Δήμαρχος Πύλου Νέστορος

Ανησυχεί ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος για την οικονομική κατάσταση του δήμου του

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών εκφράζει τους φόβους του ο Π. Καρβέλας

Την ανησυχία του εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας για την οικονομική κατάσταση του Δήμου την περίοδο της πανδημίας του Covid-19.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
 
«Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το σύνολο των ενεργειών και των αποφάσεων σας, για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των Δήμων της Χώρας μας.
 
Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι οι Δήμοι, μεσούσης της επιδημίας του Κορωνοϊού, έχουν αναλάβει να επιτελέσουν, μετά τις υγειονομικές αρχές και τις υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης, το σοβαρό ρόλο της αντιμετώπισης της συγκεκριμένης κατάστασης, σε τοπικό επίπεδο. Με αίσθημα ευθύνης, έγκαιρα, χωρίς βραδύτητα, προβήκαμε στην επέκταση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του Δήμου μας, ώστε να μην μένει κανένας συνδημότης-συμπολίτης μας αβοήθητος.
 
Ο Δήμος μας είναι ταυτόχρονα τουριστικός και αγροτικός, με αποτέλεσμα να πλήττεται καίρια από την σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζουμε. Έχει προϋπολογιστεί να εισπράξει περίπου το ποσό των τριών εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (3.300.000,00) ευρώ από τους συνδημότες μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται βάναυσα από την κρίση. Γνωρίζετε ότι μέχρι το τέλος αυτής της έκτακτης ανάγκης και με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που είναι σε ισχύ, ο Δήμος δεν δύναται να εισπράξει τέλη, δικαιώματα, εισφορές κ.λπ. και ορθώς, διότι αυτό που πρωτεύει είναι η υγεία των πολιτών.
 
Παράλληλα όμως πρέπει να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει, όπως την επέκταση λειτουργίας των κοινωνικών δομών, την πραγματοποίηση απολυμάνσεων, την προμήθεια υλικών για την προστασία του απασχολούμενου προσωπικού κ.λπ., το οποίο είναι δυσχερές έως αδύνατο.
Η εκτιμώμενη απώλεια για το Δήμο μας μόνο για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00€).
 
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επεξεργασθείτε ένα σχέδιο στήριξης των Δήμων που παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δικό μας. Ως Δήμαρχος, θα ήθελα να εκφράσω του φόβους μου, ότι ο Δήμος μας δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά το βάρος αυτής της συγκυρίας και να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
 
Ανεξαρτήτως αυτού, σας βεβαιώνω ότι στα πλαίσια των περιορισμένων οικονομικά δυνατοτήτων μας, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα εξακολουθήσουν να εργάζονται νυχθημερόν για την επίτευξη του στόχου μας.
 
Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε  μας χρειαστείτε.
 
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος»

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.