Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου

Ανησυχεί για τον «Ιανό» η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους και κάνει λόγο για ανοχύρωτο Δήμο

Ανακοίνωση με πολιτική χροιά από την δημοτική παράταξη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Άργους – Μυκηνών πριν καλά καλά χτυπήσει ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» την Αργολίδα, αν την χτυπήσει τελικά, έσπευσε από τώρα να βγάλει ανακοίνωση με πολιτική χροιά κατά της δημοτικής αρχής, γιατί όπως ισχυρίζεται, δεν έχει κάνει αντιπλημμυρικά έργα.

Την ίδια στιγμή όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση το επιθετικό καιρικό φαινόμενο φαίνεται πως αλλάζει πορεία και θα επηρεάσει με σφοδρότητα τα Δυτικά παράλια της Πελοποννήσου, και συγκεκριμένα τους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας και Αχαΐας. Κατόπιν όπως δείχνουν τα μοντέλα θα κατευθυνθεί ακόμα πιο νότια, προς Αφρική, ενώ δεν θα «πειράξει» την Κρήτη. Ακόμα και αν ο «Ιανός» τελικά δεν περάσει πάνω από την Αργολίδα, που είναι και πιθανότερο σενάριο αυτή την στιγμή, θα υπάρξουν φαινόμενα και περιμετρικά από το λεγόμενο μάτι του κυκλώνα.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη:

«Σε λίγες ώρες αναμένεται να χτυπηθεί και η περιφέρεια Πελοποννήσου και η Αργολίδα από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό». Οι μέχρι αυτή την ώρα προβλέψεις των μετεωρολόγων, μιλούν για ένα καιρικό φαινόμενο που θα συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες και κατά συνέπεια μεγάλα ύψη βροχής  με έντονα  πλημμυρικά φαινόμενα.

Στα πλαίσια αυτά και με βάση την προ διετίας εμπειρία του αντίστοιχου φαινομένου «Ζορμπάς» και τις καταστροφές που αυτό προκάλεσε στο Δήμο μας, θα περίμενε κανείς τόσο ο Δήμος Άργους – Μυκηνών όσο και η περιφερειακή διοίκηση να έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες επεμβάσεις όπου χρειάζεται για να αποτρέψουν τις συνέπειες τέτοιων φαινομένων. Αντ΄ αυτού περιορίστηκαν στο μπαλάκι των ευθυνών, μεταξύ του δημάρχου Καμπόσου και του τότε αντιπεριφερειάρχη Χειβιδόπουλου.

Τα ίδια θα ζήσει δυστυχώς, ο ακόμα και σήμερα ανοχύρωτος δήμος Άργους – Μυκηνών για πλημμυρικά φαινόμενα αφού τα κονδύλια από το Δήμο και την Περιφέρεια είναι μηδαμινά κάθε χρόνο, με αποσπασματικό σχεδιασμό, την ίδια στιγμή που δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν έργα βιτρίνας, αναπλάσεις (συντριβανάκια, πλατειούλες κλπ).

Κανένας σοβαρός καθαρισμός ρεμάτων (πχ Μπάνιτσα στη Νέα Κίο) δεν έχει γίνει, για να προλάβουμε τα χειρότερα,  ούτε καν την τελευταία στιγμή, παρά και τις επισημάνσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Περιφέρεια. Το μόνο που έκανε ο Δήμος είναι να κοινοποιήσει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης που τελευταία «φοριέται» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κυβερνητικής πολιτικής.

Καλούμε το λαό πέρα από τα ατομικά μέτρα προστασίας που επιβάλλεται να πάρει καθένας μας, να μη δεχτεί από δω και στο εξής καμία ολιγωρία, καμία δικαιολογία, κανενός είδους ψευτοκαυγά απόδοσης ευθυνών  εκ των υστέρων. Να απαιτήσουμε, επιτέλους να δρομολογηθούν άμεσα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται από  υποδομές για την προστασία της ζωής πολιτών και της περιουσίας τους αφού  βροχές και  πλημμύρες θα έρθουν και θα ξανάρθουν και δε χρωστάει τίποτα ο λαός να  πνιγεί από την αμέλεια και την πολιτική της  δημοτικής αρχής, της περιφερειακής αρχής Νίκα αλλά και των προηγούμενων αρμόδιων».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.