Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Παναγιώτης Νίκας

Ανησυχεί για την υγεία μετά τον κορωνοϊό ο Νίκας

Σοβαρά περιστατικά της Περιφέρειας μεταφέρονται σε Αθήνα και Πάτρα - 20.000.000 ΕΣΠΑ για αναβάθμιση του συστήματος περίθαλψης. Τι λέει ο Περιφερειάρχης για τις δηλώσεις Κικίλια κατά την επίσκεψή του στο Παναρκαδικό νοσοκομείο.

“Αμέσως μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορονοϊό πρέπει να δούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την κατάσταση στον τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς δεν είναι η καλύτερη. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου προς τα μέσα ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οπως τόνισε, “οι αδυναμίες και οι ελλείψεις που υφίστανται καθιστούν υποχρεωτικό ένα μεγάλο τμήμα κατοίκων της Περιφέρειάς μας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, να μεταφέρεται στην Πάτρα ή στην Αθήνα” και πρόσθεσε:

“Ως Περιφέρεια θα διαθέσουμε από το ΕΣΠΑ -και άλλα προγράμματα-, περί τα 20.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του τομέα υγείας και θα προχωρήσουμε σύντομα σε ενέργειες οι οποίες θα καταδείξουν ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την αναβάθμιση του συστήματος περίθαλψης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες”.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο “καταβάλλεται, σε καθημερινή βάση, σημαντική δαπάνη για αγορά ειδών που ζητούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ειδών ορισμένα από τα οποία, δυστυχώς, δεν βρίσκονται εύκολα. Με το τέλος αυτής της περιπέτειας θα δοθεί πλήρης απολογισμός από την Περιφέρεια, των δαπανών και των υλικών”.

Για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο:

Ο Π. Νίκας αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια -κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο-, σχετικά με το αίτημα για χαρακτηρισμό του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος ως “νοσοκομείου αναφοράς” είπε:

“Ανεξάρτητα από τον πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων ο οποίος δεν δικαιολογεί σήμερα κέντρο αναφοράς, έπρεπε να είχε υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία με εξοπλισμό και μέσα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων -και υπήρχε φόβος για πολλά”.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.