Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το ανεξερεύνητο φαράγγι του Ινάχου πόλος έλξης για λάτρεις της περιπέτειας απ' όλον τον κόσμο

Δύσκολο να το διασχίσει κανείς αλλά και πρόκληση για τους τολμηρούς. Οι παρεμβάσεις που το κατέστησαν ασφαλέστατο και τα επόμενα βήματα.

Παγκόσμιο είναι πλέον το ενδιαφέρον των φίλων του canyoning για το περίφημο φαράγγι του Ινάχου στο Αρτεμίσιο. Μετά τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Άργους – Μυκηνών και το προσωπικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου το φαράγγι κατέστη ασφαλέστατο και ήδη αυξάνεται ο αριθμός των ενδιαφερομένων.

Η πρόσβαση στην είσοδο του φαραγγιού γίνεται τόσο από την Καρυά όσο και από τη Νεστάνη.

Πρόκειται για τεχνικό και όχι πεζοπορικό φαράγγι, που σημαίνει πως η διάσχισή του γίνεται μόνο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με έμπειρους οδηγούς.

 

Με συνολικό μήκος περίπου 1700 μ. και υψομετρική διαφορά εισόδου-εξόδου 400 μ, περιλαμβάνει περίπου 40 καταρράκτες συνολικά, μεταξύ των οποίων έναν 35 μέτρων, δύο των 25 μέτρων και δύο των 20 μέτρων, ενώ υπάρχουν και αρκετές διαφυγές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για λόγους ασφαλείας.

Η σκυτάλη τώρα της αξιοποίησης και της προβολής του φαραγγιού στο Αρτεμίσιο είναι στα χέρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καλογεροπούλου (Τουρισμού) και Μαντζούνη (Αθλητισμού) οι οποίοι μετά από σχετικές οδηγίες του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα προγραμματίζουν σχετικές δράσεις για τον αθλητικό τουρισμό βουνού και θάλασσας.

 

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.