Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιάννης Ανδριανός

Αναστολή προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις ζήτησε ο Ανδριανός

Ποιες διευκολύνσεις ζητά ο βουλευτής για τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων εν μέσω της πανδημίας.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα την ανάγκη άμεσης ανάληψης μέτρων για τους λογιστές και την εξυπηρέτηση ιδιωτών και επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας.

Όπως υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, καθίσταται επιτακτική, μεταξύ άλλων η αναστολή επιβολής προστίμων για το σύνολο των εκπρόθεσμων δηλωτικών υποχρεώσεων (φορολογικών και εργατικών) για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα εξυπηρετούνται από λογιστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ή από λογιστές και λογίστριες με έκτακτες λόγω συνθήκης υποχρεώσεις φροντίδας τέκνων, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης άδειας για εργαζόμενες και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα λογιστικά γραφεία ιδιαίτερα εν μέσω της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας, αποτελούν πυλώνα και προϋπόθεση της διατήρησης της οικονομικής ζωής, αλλά και της αποτελεσματικότητας των μέτρων για την ανακούφιση των κοινωνικών επιπτώσεων των αναγκαίων περιορισμών για την αντιμετώπιση της περαιτέρω διάδοσης του COVID-19.

Είναι γι’ αυτό αναγκαίο να αναληφθούν άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες που θα διευκολύνουν τη λειτουργεία των λογιστικών γραφείων εν μέσω αυτής της συνθήκης, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές περιστάσεις που δημιουργούνται, ιδιαίτερα καθώς είναι απολύτως υπαρκτό το ενδεχόμενο λογιστικά γραφεία να αναγκαστούν να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους για υγειονομικούς λόγους.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνουν επαγγελματικοί φορείς των λογιστών, καθίσταται επιτακτική, μεταξύ άλλων η αναστολή επιβολής προστίμων για το σύνολο των εκπρόθεσμων δηλωτικών υποχρεώσεων (φορολογικών και εργατικών) για τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα εξυπηρετούνται από λογιστές οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ή από λογιστές και λογίστριες με έκτακτες λόγω συνθήκης υποχρεώσεις φροντίδας τέκνων, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης άδειας για εργαζόμενες και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1. Τι ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η Κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των λογιστικών γραφείων ιδιαίτερα εν μέσω της έκτακτης συνθήκης της πανδημίας».

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.