Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υπουργικό Συμβούλιο

Ανασχηματισμός προ των πυλών;

Ποια ονόματα πέφτουν στο τραπέζι

Εισηγήσεις για μίνι ανασχηματισμό δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης. Η εισήγηση που προκρίνεται προτείνει οι αλλαγές να πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου µε αρχές Ιουνίου, ώστε να έχει κλείσει περίπου ένα έτος από τότε που ανέλαβαν οι υπουργοί και να έχουν πάρει τον κατάλληλο χρόνο πριν από την τελική αξιολόγηση, κάτι που κερδίζει έδαφος.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εικόνα για όλους τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, ανεξάρτητα από το ηλεκτρονικό σύστηµα παρακολούθησης «Μαζί», που είναι «εφοδιασµένο» µε όλες τις υποχρεώσεις των υπουργείων – και αυτών που έχουν ολοκληρωθεί και εκεί πως το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη σημασία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και ήδη στις επαφές που υπήρξαν με τους υπουργούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης αυτό επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά από τον πρωθυπουργό.

Μεγαλύτερες αλλαγές, πάντως, θα υπάρξουν σε επίπεδο υφυπουργών, ειδικά στις τάξεις των εξωκοινοβουλευτικών, αφού εκεί καταγράφονται «αρρυθμίες», αλλά και -σε αρκετές περιπτώσεις- μηδαμινή επαφή με τους «γαλάζιους» βουλευτές.

Στη λίστα του πρωθυπουργικού γραφείου προς αξιοποίηση φαίνεται να βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα ονόματα του Χρήστου Ταραντίλη, του Σπήλιου Λιβανού, του Βασίλη Οικονόμου, του Κώστα Γκιουλέκα, του Γιώργου Αμυρά, του Γιάννη Μπούγα, του Χρήστου Κέλλα, του Γιώργου Στύλιου και του Κώστα Καραγκούνη.

Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει προϊδεάσει για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στις κυβερνήσεις του. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό προσέθεσε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου τη δημοσιογράφο Αριστοτελία Πελώνη ως αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, δείχνοντας την κατεύθυνσή του για περισσότερο «άρωμα γυναίκας», με τα ονόματα της Μαριέττας Γιαννάκου, της Ολγας Κεφαλογιάννη και της Αννας Ευθυμίου να ακούγονται έντονα.

έβαια, εάν ο πρωθυπουργός κρατήσει για αργότερα τον ανασχηματισμό (κάποιοι τον προσδιορίζουν κοντά στην επόμενη ΔΕΘ), θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες ανατροπές.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.