Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πορτοκάλια

Ανάμεικτα συναισθήματα για τις κλημεντίνες

Η Αργολίδα πουλά σε καλύτερη τιμή, αλλά με σημαντικά μειωμένη παραγωγή που φρενάρει τις εξαγωγές.

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η ζήτηση για τις κλημεντίνες με κτήµατα στην Αργολίδα των οποίων η παραγωγή εξάγεται στο εξωτερικό, να έχουν πετύχει τιµές παραγωγού κοντά στα 50 λεπτά το κιλό, όταν πέρυσι µετά βίας ξεπερνούσαν τα 30 λεπτά, σύμφωνα με το agronews.gr.

Στον Αργολικό κάμπο η παραγωγή είναι µειωµένη από 20% έως 50%, µε τη µέση τιµή παραγωγού να διαµορφώνεται γύρω στα 45 λεπτά, ενώ η συγκοµιδή βρίσκεται στο 30% της αναµενόµενης παραγωγής.

Τιμή κλημεντίνη

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Δημάκης, από τις ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας στο ypaithros.gr, «υπάρχει σημαντική μείωση της παραγωγής και μεγάλη οψιμότητα που ήδη έχει φθάσει τις 15 ημέρες. Η μείωση της παραγωγής έχει φέρει μία αύξηση της τιμής και ενώ την περασμένη χρονιά κυμάνθηκε από τα 0,24 ευρώ έως τα 0,28 ευρώ, αυτήν τη στιγμή, είναι από 0,28 ευρώ έως 0,30 ευρώ. Βέβαια, σε καμία περίπτωση η αύξηση της τιμής δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια από τη μείωση της παραγωγής».

Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι επιπτώσεις και στα χυμοποιεία της Αργολίδας. «Θα αναγκαστούμε να πάρουμε από άλλους νομούς και αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους, ενώ θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η μείωση του τζίρου», επισημαίνει ο κ. Δημάκης.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.