Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αναγνωσταράς πρώτη πρωτεύουσα

Αναγνωσταράς: Πιστεύει ο κ. Κωστούρος πως το Ναύπλιο δεν είναι η πρώτη πρωτεύουσα;

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί τον δήμαρχο Ναυπλιέων για απάθεια στα όσα ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», σχετικά με το αν είναι ή όχι το Ναύπλιο η Πρώτη Πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 16 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η τοποθέτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου από το Ναύπλιο σχετικά με το ποιά είναι η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, προκάλεσε την αντίδραση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά ο οποίος ρίχνει τα βέλη του προς τον δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο γιατί δεν αντέδρασε.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Βουλευτικό εγκαινιάζοντας αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις στην επικράτεια, ανέφερε για το θέμα τα εξής, επικαλούμενη όσα της είπε η γνωστή ιστορικός Μαρία Ευθυμίου: "Κυρία Πρόεδρε θα σας συμβούλευα να πείτε ότι «ξεκινώ την περιοδεία μου από την Αργολιδοκορινθία γιατί εδώ χτύπησε πιο γερά η καρδιά της πολιτικής ζωής του αναγεννώμενου έθνους μας», και να μην επικεντρωθείτε στο ποια πόλη ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, αφού αυτή ήταν η Κόρινθος. Της απάντησα και εγώ ότι «αυτά, αν έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, ας τα λύσετε οι Ιστορικοί. Δικό σας θέμα είναι"

Σε άλλη τοποθέτησή της η κα Αγγελοπούλου ανέφερε: "Οι ιστορικοί θα αποφασίσουν (αν τα καταφέρουν) κατά πόσον ήταν ή όχι η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπως αδιαμφισβήτητο παραμένει το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της επανάστασης άφησαν εδώ ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους".

Μάλιστα στις 2 Φεβρουαρίου η Κόρινθος, που διεκδικεί τα σκήπτρα από το Ναύπλιο, έκανε σχετική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του δημάρχου της, όπου τίμησε την Κόρινθο ως την Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Ούτε αυτή σχολιάστηκε από πλευράς Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων:

«Το είδαμε και αυτό, με Δήμαρχο τον κ. Κωστούρο! Να ακούει απαθής την κα Αγγελοπούλου να αμφισβητεί το γεγονός ότι το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους!!! Πόσα ακόμα θα δώσεις Δήμαρχε στον βωμό του να είσαι, εσύ προσωπικά, αρεστός στους έχοντες εξουσία. Πιστεύω ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα δώσει εξηγήσεις ο κ Κωστούρος! Πιστεύει τα όσα υποστήριξε η Κα Αγγελοπούλου η όχι; Και εάν όχι τότε γιατί δεν αντέδρασε;»

Αναγνωσταράς πρώτη πρωτεύουσα

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.