Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κώστας Παπαδάκης

Ανάγκη επαναλειτουργίας των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
από admin2
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 17 Ιουλ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την ανάγκη ανασύστασης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που καταργήθηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σε ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρ. Επιτροπή, σημειώνοντας ότι οι κρατήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται όλα αυτά τα χρόνια.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«H κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου που συνυπέγραψαν ελληνική κυβέρνηση και Επιτροπή είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν μια σειρά δραστηριοτήτων τους, όπως κατασκευές εργατικών κατοικιών, επιδότηση ενοικίου, άτοκα δάνεια, αλλά και προγράμματα μέριμνας, ψυχαγωγίας - πολιτισμού, που χρηματοδοτούνται από τις εισφορές των εργαζομένων.

Παρότι οι κρατήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται, ενώ οι εργοδοτικές καταργήθηκαν, έχοντας αποφέρει στο κράτος ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ από το 2011 μέχρι σήμερα, κανένα στεγαστικό ή άλλο πρόγραμμα δεν υλοποιείται. Η περιουσία των Οργανισμών απαξιώνεται σημαντικά αφού ήδη ο διάδοχος ΟΑΕΔ έχει επιστρέψει οικόπεδα σε Δήμους και άλλα οικόπεδα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων παραμένουν ανεκμετάλλευτα, σημαντικές εκτάσεις οικοπέδων έχουν καταπατηθεί.

Επιπλέον, με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας σταμάτησαν τα εκδρομικά προγράμματα για χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που έδιναν τη δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών, το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού έχει απαξιωθεί και κανένα νέο πρόγραμμα αγοράς βιβλίων ή εισιτηρίων θεάτρων δεν έχει εκπονηθεί.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

- στην ανάγκη ανασύστασης των Οργανισμών με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους και μάλιστα αναβαθμισμένων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων;

-στο αίτημα να αξιοποιηθεί το σύνολο των εισφορών που έχει κρατηθεί από τους εργαζόμενους για να επαναλειτουργήσουν και να διευρυνθούν περαιτέρω όλα τα προγράμματα που καταργήθηκαν;»

 

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.