Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταματόπουλος Κιάτο

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Κλειστό Γυμναστήριο στο Κιάτο

700.000€ σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Κιάτο προχώρησε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος. Η σύμβαση αφορά έργο συνολικού προϋπολογισμού 700.000€  που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Το έργο που συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει άμεσα, εξασφαλίζει την Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κιάτου μέσα από μία σειρά εργασιών που είναι: 

1. Προσθήκη περιμετρικού κελύφους για θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων
2. Αντικατάσταση πάνελ οροφής για την βελτιστοποίηση της θερμικής αγωγιμότητας
3. Μόνωση δαπέδου για την βελτιστοποίηση της θερμικής αγωγιμότητας 
4. Αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης 
5. Αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος τεχνητού φωτισμού με νέο σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED για την εξοικονόμησης ενέργειας 
6. Αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης και αναβάθμιση αυτού με σύστημα ψύξης – θέρμανσης (αντλίας θερμότητας)
7. Αντικατάσταση υφιστάμενων θερμαντήρων ύδατος με ηλιακό σύστημα
8. Φυτεύσεις δέντρων στον ακάλυπτο χώρο της νότιας πλευράς για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών, θα επιτευχθεί η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του Κλειστού Γυμναστηρίου, από την κατηγορία Ε στην κατηγορία Β+.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται σειρά θετικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και οικονομία. 

Η εξοικονόμηση ενέργειας ωφελεί άμεσα το περιβάλλον αφού μειώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση παράλληλα όμως, συνεπάγεται και την σημαντική μείωση των αντίστοιχων δαπανών. Τα κονδύλια που εξοικονομούνται μπορούν να διατεθούν προς όφελος άλλων κοινωνικών δράσεων ενισχύοντας την τοπική οικονομία. 

Τέλος, ο  νέος σύγχρονος και ενεργειακά αναβαθμισμένος  χώρος άθλησης, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες θα αποτελέσει άλλο ένα σημείο προσέλκυσης και ικανοποίησης τόσο των κατοίκων όσων και των επισκεπτών της περιοχής, δεδομένου μάλιστα ότι το Κιάτο αποτελεί πόλο τουριστικού ενδιαφέροντος και θερινό προορισμό.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.