Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
νεκρός dj Σπάρτη

Αμέτρητα γιατί για τον θάνατο 29χρονου DJ στην Σπάρτη

Ο δραστήριος νεαρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Σπάρτης στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου και δραστήριου μέλους της, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 29 χρόνων.

Γνωστός για το κέφι που χάριζε στα νυχτερινά κέντρα της πόλης με τη δουλειά του ως DJ, δυστυχώς έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 25 Μαΐου, όπως αναφέρει το lakonikos.gr.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή περίπου στις 6:30΄ το απόγευμα, όταν ανακαλύφθηκε η σορός του στην οικία που διέμενε. Τον 29χρονο αναζητούσαν από το πρωί της ίδιας ημέρας άνθρωποι του συγγενικού του περιβάλλοντος και, δυστυχώς, η ανεύρεσή του είχε τραγικό αποτέλεσμα.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ένας άνθρωπος με τη ζωντάνια και το κέφι του θα έφευγε από τη ζωή με αυτόν τον τρόπο, εγείροντας αμέτρητα γιατί για το πρόωρο τέλος.

 

Μαρία Καρανικόλα

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Τρίτη 26/05/2020 - 05:42

Οι σημερινοί έφηβοι και νέοι διακρίνονται για την ανωριμότητά τους σε πολλά στοιχεία της εύθραυστης συμπεριφοράς τους.
Η ενασχόλιση εφήβων και νέων με δραστηριότητες εφήμερες, ανούσιες, χωρίς ηθικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο που να συγκροτεί προσωπικότητες μέσα σε οργανωμένα κοινωνικά σύνολα, οδηγεί μοιραία στην αυτοκαταστροφή.
Είναι γενικώς ανεύθυνοι, παραβατικοί, προκλητικοί, υποβαθμίζουν εντελώς τους κοινωνικούς κανόνες συμβίωσης, εκθέτουν τους γύρω τους και τον εαυτό τους σε κινδύνους χωρίς καμιά λογική αιτία, με μόνη προσδοκία την υπέρβαση της ανίας, της βαρεμάρας τους.
Αυτά τα ανδραγαθήματα μύησης των νέων άλλων εποχών στη σκληρή ζωή της αυτάρκειας, οι σπαρτιάτικες επιδείξεις θάρρους δηλαδή, η ατομική υπέρβαση για να γίνει κάποιος επάξια μέλος μιας αγέλης εφόσον αποδείξει πως έχει το τσαγανό να μην ακολουθεί τη λογική του αλλά τον παραλογισμό της αγέλης, σηματοδοτούν ένα κοινωνικό αδιέξοδο της σύγχρονης πολιτείας, την απαξίωση της διδασκαλίας και ενσωμάτωσης των νέων μέσα από τη διαδικασία μόρφωσης και αυτοπροστασίας, της ανάδειξης ενός ώριμου πολιτισμού ασφάλειας, υγείας, σεβασμού και αλληλεγγύης στον πλησίον.
Εφόσον οι νέοι προτιμούν τη βία ως στοιχείο μύησης στην κοινωνικότητα της αγέλης, σημαίνει πως πτώχευσαν ήδη όλοι οι θεσμικοί φορείς της διαπαιδαγώγησης, με πρώτη την οικογένεια, αλλά και το σχολείο, την επικοινωνία του διαδικτύου, τα κοινωνικά παραδείγματα γενικά της χώρας. Οι νέοι ξέμειναν από αξίες, θετικά πρότυπα ανάδειξης της αξίας τους σε τομείς κοινωνικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς, εθελοντισμού... έχουν υποστεί μια αξιακή φθορά εκβαρβαρισμού, που στην κοινωνιολογία ονομάζεται φυγή κι αυτοκτονική τάση, στη φιλοσοφία μηδενισμός, nichilismo. Ο μηδενισμός ή νιχιλισμός είναι φιλοσοφική κατεύθυνση που πρεσβεύει την ολοκληρωτική άρνηση κάθε θεωρητικής ή πρακτικής αξίας. Ο μηδενισμός απορρίπτει και αποδοκιμάζει το περιβάλλον του, το καταδικάζει απόλυτα, διαμαρτύρεται ή και επαναστατεί εναντίον του. Εκτιμώ πως το 80% περίπου των νέων της καπιταλιστικής δύσης του έντονου καταναλωτισμού των τελευταίων δεκαετιών, πληρώνει το τίμημα της υποβαθμισμένης υλιστικής κοινωνίας της διαρκούς αθφονίας κι εύκολης ευδαιμονίας, εξασφαλισμένης από τις προηγούμενες γενιές και τους κρατικούς κοινωνικούς φορείς.
Δυστυχώς ο μηδενισμός ωριμάζει και πλήττει τις κοινωνίες που το αύριο δεν προσφέρει αξίες επιθυμητές για κατάκτηση στους νέους, με πράξεις που να επιφέρουν θετικές εξελίξεις προς κοινωνικούς στόχους αξιέπαινους, με βράβευση στον κόπο και δημιουργικότητα, οπότε οι νέοι εστιάζονται στην καθημερινή κατάθλιψή τους, την έλλειψη οράματος για το προβληματικό κι αβέβαιο μέλλον, έλλειμμα υγιούς τάσης επιθυμιών κι έντασης ιδανικών και προσπαθούν να σπάζουν τη μονοτονία τους με ανδραγαθήματα παράλογα, έντονα σε συγκινήσεις, που τους εκθέτουν όμως σε φυσικούς κινδύνους βίας και περιθωριοποίησης, παραβατικότητας, παρανομίας, αυτοκαταστροφής.

Ευάγγελος Αλεξανδρής
Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.