Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Δήμαρχος - 1ο Νηπιαγωγείο Κορίνθου

Άμεση η ανταπόκριση του δημάρχου Κορινθίων για το προκάτ του 1ου Νηπιαγωγείου

Κάλεσε τους γονείς και δια ζώσης τους εξήγησε τη προωθούμενη λύση στο θέμα
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 28 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μετά την επιστολή του συλλόγου Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Κορίνθου και τη δημοσιότητα που πήρε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κάλεσε σε έκτακτη σύσκεψη τους γονείς του επίμαχου εκπαιδευτηρίου και δια ζώσης συζήτησε μαζί τους το πρόβλημα και τους εξήγησε τις ενέργειες του δήμου για την λύση του. 

Την συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος προκειμένου δια ζώσης και όχι δια του τύπου όπως οι γονείς επέλεξαν να κάνουν με την δημόσια επιστολή τους, να δώσει τις απαντήσεις που ζητήθηκαν περί της αίθουσας προκατ που έχει τοποθετηθεί στο εν λόγω σχολείο για την κάλυψη των αναγκών του.

Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν τόσο ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Αλέξανδρος Αντωνίου όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Νεκτάριος Σπηλιόπουλος ο οποίος έχει «τρέξει» το ζήτημα από τον Οκτώβριο μήνα. Δεν παρέστη, παρ ότι ενημερώθηκε και εκλήθη η Διευθύντρια του Σχολείου προκαλώντας ερωτηματικά. Οι γονείς εξέφρασαν την αγωνία τους και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του κ.Δημάρχου ώστε τα παιδιά να μαθητεύουν σε συνθήκες που δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης τους και δεν απειλούν την υγεία τους.

Ο κ.Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς πως το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο δήμο, σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς είναι μεγάλο και εντάθηκε μετά την αυθαίρετη απόφαση του προηγούμενου Αντιδημάρχου να εντάξει το δήμο στην δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Αντιμετωπίζεται σε πρώτη φάση με την δημιουργία ενός πολυδύναμου συγκροτήματος στην περιοχή της Αγίας Άννας αλλά και με δυο ακόμα τα οποία δρομολογούνται με τις Κτιριακές Υποδομές του Δημοσίου. Για το 1ο Νηπιαγωγείο η λύση της προκάτ αίθουσας είναι προσωρινή και μόνο για την χρονιά που είναι σε εξέλιξη. Για τη νέα θα αναζητηθεί χώρος ο οποίος θα ενοικιαστεί. 

Από τον κ.Δήμαρχο δόθηκε εντολή άμεσα να προχωρήσουν οι κάτωθι ενέργειες:

  • Απομάκρυνση μπάζων από τον αύλιο χώρο 
  • Δημιουργία, παρακείμενα της αίθουσας προκατ, τουαλέτας για την εξυπηρέτηση των νηπίων
  • Καθαριότητα της αίθουσας 
  • Μεταφορά του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος 
  • Εκ νέου παρέμβαση της υπηρεσίας για το ζήτημα με τις κάμπιες στα δέντρα 

«Την επόμενη Δευτέρα 9 του μηνός ο ίδιος θα έρθω στο σχολείο για να διαπιστώσω την λειτουργία της αίθουσας» σημείωσε απευθυνόμενος στους γονείς, ζητώντας και την δική τους παρουσία.
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.