Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ανδριανός ελιές

Άμεσα να επέμβει ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε ελιές και εσπεριδοειδή στην Αργολίδα

Στη βουλή φέρνει ο Ανδριανός το πρόβλημα που δημιούργησε ο Μαγιάτικος καύσωνας στις καλλιέργειες.

Ότι χειρότερο ήταν ο Μαγιάτικος καύσωνας για τις ελιές σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς οι εξαιρετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι και τους 41 βαθμούς οδήγησαν σε εκτεταμένες ζημιές στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων και των εσπεριδοειδών με αποτέλεσμα να πληγεί η προσδοκώμενη παραγωγή.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδη με θέμα την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών στην καρπόδεση ελαιοδέντρων και εσπεριδοειδών στην Αργολίδα από τον πρόσφατο καύσωνα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ενημέρωση από παραγωγούς, οι πρόσφατες ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην Αργολίδα κατά το διάστημα 15-19 Μαΐου (περίοδος ανθοφορίας) οδήγησαν σε εκτεταμένες ζημιές στην καρπόδεση των ελαιοδέντρων και των εσπεριδοειδών με αποτέλεσμα να πληγεί η προσδοκώμενη παραγωγή. Η προοπτική αυτή, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί, όπως τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, καθιστά επιτακτική την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ στην ελαιοκαλλιέργεια και την καλλιέργεια εσπεριδοειδών από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στην Αργολίδα».

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.