Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ενώ τα κτηματομεσιτικά ξεπουλούν, ξενοδόχοι κάνουν έκκληση σε ομογενείς να επενδύσουν

Αλλάζουν χέρια σωρηδόν τα ακίνητα στην Πελοπόννησο και πάνε σε ξένους επενδυτές

Ενώ τα κτηματομεσιτικά ξεπουλούν, ξενοδόχοι κάνουν έκκληση σε ομογενείς να επενδύσουν

Έκκληση σε ομογενείς επιχειρηματίες να έρθουν να επενδύσουν στον τόπο τους απευθύνει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα βρίσκει εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί στον κλάδο των τουριστικών επενδύσεων, όπως καταγράφεται από την κίνηση των κτηματομεσιτικών γραφείων της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κων/νου Μαρινάκου «η προσέλκυση επενδυτών από του απόδημους της διασποράς θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα κατά τα επόμενα χρόνια, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τις Αυτοδιοικητικές Αρχές. 

Κων/νος Μαρινάκος

Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για την καθημαγμένη χώρα μας και για την Πελοπόννησο ειδικότερα όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Είναι γεγονός ότι όποιος τοποθετηθεί επενδυτικά στο άμεσο μέλλον στην Πελοπόννησο, ιδίως στον κλάδο του τουρισμού, θα βγει πολλαπλά ωφελημένος, αφενός   λόγω του ότι η πολυετής κρίση έχει δημιουργήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, αφετέρου διότι η Πελοπόννησος θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Καλούμε μια φορά ακόμα όλους τους Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού που μεγαλουργούν σε διάφορους τομείς της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, να συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της πατρίδας τους, της δικής μας Πελοποννήσου, καθώς και να επενδύσουν μέρος των κεφαλαίων τους. 

Διότι για να μπορούν να γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας πρώτα απ' όλα οι ισχυροί  Έλληνες του εξωτερικού θα πρέπει να δείξουν τον δρόμο. Αυτοί θα αποτελέσουν τους διαπρύσιους κήρυκες της ανάπτυξης και των αλλαγών. 

Βέβαια οι  επενδυτές όσο και αν διακατέχονται από ειλικρινή αισθήματα πατριωτισμού, για να επενδύσουν στον τόπο τους, θα πρέπει παράλληλα να πειστούν ότι υπάρχει πλέον η βούληση σε αυτή τη χώρα να αλλάξουν πεπαλαιωμένες αντιλήψεις, να υπάρξει σταθερό φορολογικό περιβάλλον και να αρθούν νομοθετικά όλα τα προσχώματα που θέτει συνεχώς η λαίλαπα της γραφειοκρατίας».

ΦΩΤΟ TeroVesalainen Pixabay 

Banner Home Design

Riviera Banner

Σχόλια

Evangelos Alexandris (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 21/07/2019 - 09:38

Προφανώς ο πρόεδρος αναφέρεται σε οικονομικά κεφάλαια όταν μιλά για επενδύσεις, ενώ οι επενδύσεις γίνονται αρχικώς και κυρίως σε ανθρώπινα κεφάλαια, σε γνωστικά ανικείμενα εξειδικευμένα, σε επιμόρφωση επαγγελματικών ικανοτήτων.
Εμείς οι οικονομικοί μετανάστες Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορεί να υπολογιζόμαστε απλώς ως γεμάτες τσέπες. Είμαστε κυρίως πολίτες του κόσμου ικανοί να συντελέσουμε στο αναγκαίο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό μέτωπο αλλαγής νοοτροπίας παντού, κυρίως στι επιχειρείν. Για να γίνει αυτό πρέπει να περιοριστεί σημαντικά η γραφειοκρατία, ο κρατικός παρασιτισμός, το παχύδερμο αθηνοκεντρικό πελατειακό κράτος που απομυζά πολύτιμους πόρους από την ανάπτυξη για διατήρηση της διαφθοράς.
Όσο εμείς οι απόδημοι Έλληνες αντιμετωπιζόμαστε σχεδόν σαν Φραγκολεβαντίνοι υποψήφιοι για μάδημα, ξεπουπούλιασμα, με κολπάκια σαν αυτό του Αρκαδικού χωριού στην Κυνουρία... όπου φύγει - φύγει!

Evangelos Alexandris (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 21/07/2019 - 09:42

Προφανώς ο πρόεδρος αναφέρεται σε οικονομικά κεφάλαια, δηλαδή αποταμιεύσεις, όταν μιλά για επενδύσεις, ενώ οι επενδύσεις γίνονται αρχικώς και κυρίως σε ανθρώπινα κεφάλαια, σε γνωστικά αντικείμενα εξειδικευμένα, σε επιμόρφωση επαγγελματικών ικανοτήτων, σε ανταγωνιστικά μέσα ορθολογικής οργάνωσης παραγωγικότητας κι υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.
Εμείς οι οικονομικοί μετανάστες Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορεί να υπολογιζόμαστε απλώς ως γεμάτες τσέπες. Είμαστε κυρίως πολίτες του κόσμου ικανοί να συντελέσουμε στο αναγκαίο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό μέτωπο αλλαγής νοοτροπίας παντού, κυρίως στο επιχειρείν. Για να γίνει αυτό πρέπει να περιοριστεί σημαντικά η γραφειοκρατία, ο κρατικός παρασιτισμός, το παχύδερμο αθηνοκεντρικό πελατειακό κράτος που απομυζά πολύτιμους πόρους από την ανάπτυξη για διατήρηση της διαφθοράς και μιζέριας.
Όσο εμείς οι απόδημοι Έλληνες αντιμετωπιζόμαστε σχεδόν σαν Φραγκολεβαντίνοι υποψήφιοι για μάδημα, ξεπουπούλιασμα, με κολπάκια σαν αυτό του Αρκαδικού χωριού στην Κυνουρία... όπου φύγει - φύγει!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.