Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
δίαυλος Λιμάνι Ναυπλίου

Αλλάζει είσοδο το λιμάνι του Ναυπλίου

Άρχισε το μπάζωμα μεταξύ Μπούρτζι και Φάρου (pics)

Οι αλλαγές κατεύθυνσης των θαλασσίων ρευμάτων μετά την επέκταση του δυτικού μετώπου των «Μπανιέρων», έχει σαν αποτέλεσμα και την αλλαγή του σημείου εισόδου στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Εικόνα
δίαυλος Λιμάνι Ναυπλίου

 

Ο παλιός Δίαυλος παρά της προσπάθειες διεύρυνσής και εκβάθυνσής του, έχει καταντήσει σαν το πιθάρι των Δαναΐδων αφού διαρκώς νέα ιλύς επικάθεται του σημείου λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ρευμάτων.

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί πριν από χρόνια, όταν κατασκευάστηκε χωρίς περιβαλλοντική μελέτη ο πέτρινος βραχίονας βορειοανατολικά του λιμένος με αποτέλεσμα να «μπαζωθεί» στην κυριολεξία το παλαιό λιμάνι των Μύλων.

Εικόνα
Λιμάνι Μύλων

 

Για την αποφυγή αντίστροφων φαινομένων, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο λιμάνι του Ναυπλίου και να χαθεί το έργο εκβάθυνσης, από σήμερα το πρωί διευρύνεται ο δυτικός Δίαυλος μεταξύ Μπούρτζι και πέτρινης προβλήτας, ώστε σύντομα η είσοδος των πλοίων να γίνεται από εκείνο το σημείο, ενώ ο παλιός δίαυλος θα μπαζωθεί και θα κλείσει, με παράλληλη κατασκευή κυματοθραύστη έως 100μέτρα από την καστρονησίδα.  Αν και οι μελετητές υποστήριζαν ότι θα έπρεπε ο κυματοθραύστης να άπτεται της νησίδας, επικράτησε η άποψη πως το Μπούρτζι για ιστορικούς λόγους θα έπρεπε να παραμείνει Βραχονησίδα όπως ήταν.

Προς το παρόν ακόμα και η σκέψη του υπό κατασκευή κυματοθραύστη να συνδέεται με κρεμαστή γέφυρα 100μ με το μπούρτζι βρίσκει αντίθετους πολλούς ιστοριοδίφες. (Πρωταπριλιά 2020)

Καλό μήνα!

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Εμμανουήλ (χωρίς επαλήθευση) Πέμ, 02/04/2020 - 00:07

Δεν το καταλαβα το ψεμμα αν και δεν μου αρεσε σαν πλακα Καλο μήνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.