Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε ύφεση ο Ιος του Δυτικού Νείλου

Αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη και ενημέρωση στο Ναύπλιο - Σε ύφεση ο Ιος - 19 τα κρούσματα - Ψεκασμοί σε πάνω από 2000 σπίτια - Αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΚΕΕΛΠΝΟ
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 8 Αυγ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σύσκεψη σχετικά με την εμφάνιση του ιού Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Αργολίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν 19 καταγεγραμμένα περιστατικά που έχουν νοσήσει με νευρολογικά συμπτώματα από τη νόσο και βέβαια πολλά ακόμη που ασθένησαν σε ήπια μορφή. Τα 8 συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβαν δράση, έχουν δράσει για την καταπολέμηση νυμφών και ακμαίων κουνουπιών σε περισσότερα από 2.000 σπίτια, ενώ μαζί με το ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται και ενημέρωση από σπίτι σε σπίτι. Από τα άρρωστα πουλιά που μεταδίδουν τον ιό εκτιμάται ότι έχουν επιζήσει μόνο 30.

Σε ύφεση ο Ιος του Δυτικού Νείλου

«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι βρίσκεται σε ύφεση η εξάπλωση του Ιού του Δυτικού Νείλου. Όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε, αλλά εντείνουμε τις προσπάθειές μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, μετά την σύσκεψη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε το γεγονός ότι δεν αναφέρονται άλλα κρούσματα, το οποίο προσδιόρισε ως το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που υπήρξε και υπάρχει με το ΚΕΕΛΠΝΟ και με τις Δημοτικές αρχές, αλλά και από το γεγονός ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια που ασχολήθηκε σοβαρά με την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και δεν εφησύχασε, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπήρχαν παρόμοια κρούσματα.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης αποκάλυψε πώς σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που θα δημιουργήσει «Παρατηρητήριο δημόσιας υγείας» για να έχει άμεση αντίληψη των σύγχρονων κινδύνων που απειλούν την δημόσια υγεία, ενώ τόνισε πώς από τα πρώτα κρούσματα και λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση του πρώτου καταγεγραμμένου συμβάντος από τον Ιο του Δυτικού Νείλου, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και υιοθετήθηκε πολιτική δημόσιας αναφοράς προς τους πολίτες με πλήρη διαφάνεια.

«Το σημαντικότερο στοιχείο στα θέματα υγείας και βαθιά μας πεποίθηση είναι η άμεση ενημέρωση των πολιτών. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και είμαστε πεπεισμένοι ότι η καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις βέλτιστης αντιμετώπισης, ακόμα και των μεγαλύτερων προβλημάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Σε ύφεση ο Ιος του Δυτικού Νείλου

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργ αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας ειδική αναφορά στην υλοποίηση του προγράμματος της κωνοποκτονίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συγχαίροντας τον κ. Τατούλη για τα άριστα αποτελέσματα των δράσεων της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ελονοσίας στον Δήμο Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας πριν λίγα χρόνια.

«Η άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη» επισήμανε ο κ. Ρόζενμπεργκ,, για να συνεχίσει ότι «αποτελούν παρακαταθήκη για όλη την χώρα και πλέον το μοντέλο της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις παρόμοιων προβλημάτων δημόσιας υγείας»

«Η άψογη συνεργασία όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων (Υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δημοτικές Αρχές, Πανεπιστήμια) και η καλή εκτέλεση έργου από την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας «Πελοπόννησος ΑΕ» αποδεικνύει ότι όταν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ενωμένοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, τότε μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν παρέλειψε ακόμη να αναγνωρίσει την προσφορά των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον διευθυντή κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ντίνας Νικολάκου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο καθηγητής Ιατρικής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο καθηγητής Κτηνιατρικής κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης και υπηρεσιακοί φορείς.

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2