Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

«Άχρηστο» στοιχείο η αναγραφή φύλου στις επόμενες ταυτότητες

Το φύλο των ολλανδών πολιτών θα παραμείνει μόνο στα διαβατήρια

Η αναγραφή του φύλου θεωρείται "άχρηστο" στοιχείο στις ταυτότητες των Ολλανδών πολιτών, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών Ινγκριντ βαν Ενγκελσχόφεν.

Η υπουργός, σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, κάνει γνωστή την πρόθεσή της να καταργήσει την αναγραφή του φύλου στα δελτία ταυτότητας από το 2024/2025.

Ωστόσο η αναγραφή του φύλου», θα παραμείνει στα διαβατήρια, αφού είναι υποχρεωτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Ολλανδία δεν θα είναι η πρώτη χώρα μέλος με δελτίο ταυτότητας χωρίς αναγραφή του φύλου. Η γερμανική ταυτότητα δεν αναγράφει το φύλο», γράφει στην επιστολή της η υπουργός, η οποία πιστεύει ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα «να διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και να την ζουν με πλήρη ελευθερία και ασφάλεια».

Η Ολλανδία έχει επίσης κάνει από το 2018 ένα βήμα για την αναγνώριση του τρίτου φύλου, όταν ένας πολίτης που γεννήθηκε μεσοφυλικός (ίντερσεξ) δικαιώθηκε από τη δικαιοσύνη, η οποία του αναγνώρισε το δικαίωμα να μην εγγραφεί ως άνδρας ή γυναίκα στο πιστοποιητικό γεννήσεως.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.