Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΕΛΓΑ

Αγρότες απ' όλη την Πελοπόννησο σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης (Vid)

Ζητούν αλλαγή κανονισμού του οργανισμού και δηλώνουν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Δυναμική κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 1 Ιούλη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ανάλογων αγωνιστικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα, από Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε το πρωί με προσυγκέντρωση που έγινε στο σταθμό του ΟΣΕ στην Τρίπολη. Εκεί μίλησε ο Βασίλης Βρουλίτης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μετά ακολούθησε πορεία με συνθήματα και πανό, με κατάληξη έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ, όπου οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της υπηρεσίας. «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα» και «Αγροτιά, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι αγρότες επισήμαναν στον Ανδρέα Λυκουρέντζο ότι ο υπάρχων κανονισμός είναι αναχρονιστικός, διαμηνύοντας παράλληλα, ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση μίλησαν επίσης ο Σπύρος Νικολόπουλος, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης και ο Κώστας Δουρούμης, πατατοπαραγωγός από την Μεσσήνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την κινητοποίηση:

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.