Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
ψυχιατρίο

Αγριεύουν τα μέτρα στην Γερμανία

Όποιος δεν συμμορφώνεται θα καταλήγει σε ψυχιατρείο

Το MDR (Ραδιόφωνο Κεντρικής(Μέσης) Γερμανίας) μετέδωσε ότι οι επαναπατριζόμενοι στη Σαξονία, οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή καραντίνας που τέθηκε σε ισχύ στο ελεύθερο κρατίδιο προχτές την Πέμπτη, θα μπορούσαν αναγκαστικά να οδηγηθούν σε μία από τις τέσσερις ψυχιατρικές κλινικές. Η τοπική κυβέρνηση διαθέτει εκεί 22 δωμάτια.

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος, το Υπουργείο Υγείας τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει την "τελευταία λύση". Η υπουργός Υγείας Petra Köpping (Σοσιαλδημοκράτες) εξήγησε ότι είναι σημαντικό για την υγεία όλων των ανθρώπων να τηρούν τους κανονισμούς καραντίνας: «Εάν σε μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιοι αντιταχθούν στις διατάξεις, είναι απαραίτητο να επιβάλλονται δια της βίας εκείνες που εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές και που θα πρέπει να εφαρμοστούν».

Στην περίπτωση αυτή, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε κλειστό τμήμα νοσοκομείου με δικαστική απόφαση. Για την εφαρμογή της θα φροντίζει η αστυνομία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προφανώς ανησυχεί για τη συμπεριφορά του πληθυσμού. Αυτό προκύπτει από ένα έγγραφο στρατηγικής του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο αναφέρεται η "Tagesspiegel".

«Μετά το Πάσχα το αργότερο, αναμένεται ότι θα υπάρξει μια κόπωση απομόνωσης», σύμφωνα με το έγγραφο για τις «ψυχοκοινωνικές και κοινωνιολογικές επιπτώσεις» της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι μαζικοί περιορισμοί στην κρίση της Κορόνα και το υψηλό επίπεδο έντασης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «φαινόμενα όπως καρφώματα [...] και εξαγρίωση της κοινωνίας», συνεχίζει η εφημερίδα. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει ήδη «εγωισμό, αδιαφορία και αντίσταση στην κρατική βία».

 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.