Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Σχολικές εκδρομές

Αγιάτρευτο πλήγμα για το Ναύπλιο από την κατάργηση των σχολικών εκδρομών

Έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας και 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Σοβαρότατες παράπλευρες απώλειες για την τοπική οικονομία - Απαιτούνται μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων.

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι τα έξι από αυτά συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έφθασαν τα 73, ενώ για το ένα που δεν σχετίζεται με τα υπόλοιπα πραγματοποιείται ιχνηλάτηση.

Επιπλέον, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με μέτρα προστασίας του πληθυσμού που λαμβάνει η κυβέρνηση για τις επόμενες εβδομάδες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η αναστολή των όλων σχολικών εκδρομών εσωτερικού, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες, μετά από αυτές του εξωτερικού που έχουν ήδη απαγορευτεί. Έντονη ανησυχία υπάρχει μήπως αυτό το μέτρο μονιμοποιηθεί για φέτος, ανάλογα με την πορεία εξάπλωσης του ιού. Άλλωστε εξετάζεται σοβαρά και η πιθανότητα κλεισίματος των σχολείων κατά περίπτωση. 

Αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο καθ' όλη την διάρκεια της άνοιξης το οικονομικό πλήγμα για το Ναύπλιο θα είναι βαρύτατο, καθώς η Αργολική πρωτεύουσα υποδέχεται τέτοια εποχή δεκάδες χιλιάδες μαθητές, μέσω σχολικών εκδρομών.

Ήδη η εικόνα του τουρισμού στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, αν εξαιρέσουμε το τριήμερο της αποκριάς, είναι απογοητευτική. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό με τις δεδομένες απώλειες από την αναστολή των εκδρομών, η λήψη οικονομικών μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται, καθίσταται παραπάνω από αναγκαία.   

Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες
  • Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες 
  • Επίσης, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας κατά περίπτωση για όλα τα σχολεία, εφόσον υπάρχει λόγος.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.